Musicalnieuws.nl

Baantjer maakt van het theater een crime scene

Twee jaar nadat Van Lambaart Entertainment de eerste voorstelling van Baantjer naar het theater bracht, brengt hij nu ook de tweede versie: Baantjer LIVE 2.

Peter Römer, zoon van Piet Römer die jarenlang de rol van De Cock vertolkte in de tv-serie, schreef net zoals bij de eerste theaterversie, ook nu weer het script. Eigenlijk moeten we zeggen scripts, als in meervoud, want ook nu zijn er weer verschillende scripts omdat de show elke avond een andere kant op zou kunnen gaan.
 
Alsof hij dan nog niet genoeg heeft gedaan, speelt Römer ook nog zelf op geweldige wijze de rol van Commissaris Corneel Buitendam in de show.
De regie is in handen van niemand minder dan Frank van Laecke, die volgens wikipedia, wordt gezien als 'de godfather' van de Vlaamse musical. Maar deze titel dekt zelfs de lading niet, want hij heeft niet alleen musicals op zijn CV staan, ook voor televisieseries, theaterstukken en opera’s draait hij zijn hand niet om.
Met deze geweldige namen aan zich verbonden kan het niet anders dan dat Baantjer LIVE 2 een heerlijke voorstelling is geworden. De show is spannend, onderhoudend en nog humoristisch ook. Tijdens deze 2 uur durende voorstelling helpt het publiek mee een moord op te lossen, terwijl ze eigenlijk aanwezig zijn als genodigde op het feest vanwege het 35 jarig jubileum van inspecteur “Jurre” de Cock (gespeeld door Peter Tuinman). Peter Tuinman is een echte vakman en zijn Cock met C O C K is erg geloofwaardig.
Samen met zijn collega’s Commissaris Corneel Buitendam en Dick Vledder (Beau Schneider) proberen ze een moord op lossen waarvoor bijna iedereen een motief voor lijkt te hebben.
 
Is de dader de zenuwachtige Yvonne Joosten (Gaby Milder), haar neef Mats (Hayo de Kruijf), haar minnaar Sjaak Mus (Hylke van Sprundel) of een van haar medewerkers: Rianne (Wianda Bongen) of Ismael (Roben Mitchell van den Dungen Bille)? En wordt het jubileumfeestje toch nog gezellig?
 
Vaak lijken ze een verkeerde kant op te gaan, maar om te weten te komen of het al dan niet lukt om toch op het juiste spoor te komen en antwoord te krijgen op alle andere vragen, adviseren wij om toch echt naar de voorstelling gaan.
 
Bij de première werd het publiek bij de afterparty getrakteerd op een prachtig live optreden door niemand minder dan André Hazes jr die de titelsong van Baantjer LiIVE 2: In het holst van de nacht ten gehore bracht.
 
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025