Musicalnieuws.nl

Zwijmelen bij de Nederlandse Pretty Woman

De iconische film Pretty Woman staat bij veel mensen hoog in de lijst van de meest romantische films allertijden. Stage Entertainment brengt deze film als musical naar het theater met een cast om van te smullen!

Pretty Woman gaat over een rijke zakenman, Edward Lewis, die een prostituee, Vivian Ward, huurt voor een week als zijn metgezel. De twee komen tijdens die week dichter bij elkaar en beginnen verliefd op elkaar te worden.

Wat worden we gelukkig van deze musicalversie van de film. Hulde aan de vertaling van Lisa Loeb, want alle grapjes uit de film zijn perfect naar het theater gebracht. Ook alle iconische scenes zitten in de show zoals natuurlijk onder andere zangscene in bad met koptelefoon en het bezoek van de dure kledingwinkel met de dames die op commissiebasis werken. Maar ook het bezoek aan de opera “La Traviata” zit in de musical. Met speciale vermelding voor Froukje Zuidema en Victor Marinus die met hun zang in de rollen van de operasterren ons wegblazen. Niet alleen het verhaal lijkt op de film, maar ook de hoofdrolspelers Shanna Slaap als Vivian en Jan Kooijman als Edward lijken zo uit de film te zijn gestapt.

De keuze voor Jan Kooijman in deze rol is erg verrassend, maar hij zet door zijn acteerervaring en door al zijn charme een charismatische Edward neer. Zijn zang is ook erg overtuigend.
Maar de ster van de avond is Shanna Slaap als Vivian Ward: Je sluit Shanna vanaf het eerste moment in je hart. Ze maakt met haar overtuigende spel en prachtige zang veel indruk.

Verder moeten wij toch zeker Dana van der Geer, Mitch Wolterink en Reinier Démeijer noemen, speltechnisch alle drie echt fantastisch! Vocaal springt Dana er zeker uit wat een “strot” heeft deze dame!. Maar ook de rest van het ensemble staat als een huis.

Het decor zit erg slim in elkaar en er kan snel en simpel van de ene locatie naar de ander worden geschakeld, zonder erg moeilijke changementen. De kostuums zijn ook erg mooi en lijken zijn ook erg op de kostuums de film.

Pretty Woman is een erge leuke en romantische voorstelling en echt een must-see voor iedere liefhebber van romcoms en feel good musicals.

Kijk op onze facebookpagina voor meer foto's
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025