Musicalnieuws.nl

Zoons en kleinzoon Kid Dynamite aanwezig bij de voorstelling The Kid Dynamite Story

The Kid Dynamite Story had deze week bijzondere bezoekers. De twee zoons van jazz saxofonist Arthur Parisius, Herman Parisius, Franklin Parius en kleinzoon Misha Parisius, waren aanwezig bij de een na laatste voorstelling die gaat over hun vader en grootvader Kid Dynamite.

De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het verhaal van de Surinaamse musicus en tenorsaxofonist Arthur Parisius, beter bekend als Kid Dynamite (1911–1963), die een markante rol speelde in de onverzettelijke jazzscene in bezet Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal laat zien dat de vervolging en discriminatie, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de sfeer bepaalden, vandaag de dag nog steeds herkenbare thema’s zijn. 

Herman Parisius vertrekt weer naar zijn woonplaats New York: “Met een mooie herinnering aan een gloedvolle ontroerende voorstelling”, waarbij de zoon zich onder de indruk toonde van het spel van de jonge cast, de schrijver Bram Klein complimenteerde met het stuk en vol lof was over de regie van Hans Thissen met de mooie overgangen van verleden naar heden. 
Op 4 mei zal de voorstelling voor het laatst te zien zijn in het kader van Theater Na de Dam na de Nationale Dodenherdenking.

Theater Walhalla besteedt al langer aandacht aan deze jazz muzikant. Op zondag 24 juni viert het Kid Dynamite Jazz Festival zijn 10-jarig jubileum. 

Meer informatie over de voorstelling The Kid Dynamite Story

Meer informatie over het Kid Dynamite Jazz Festival

Op foto van links naar rechts Misha Parisius (1999), Herman Parisius (1946) hoofdrolspeler Gianni Nooten en Franklin Parisius (1945).