Musicalnieuws.nl

Zomervoorstelling De wilde keuken 26 aug - 26 sep 2020 in Rotterdam

Van 26 augustus tot en met 26 september speelt Maas theater en dans ruim 50 keer de voorstelling De wilde keuken exclusief in en rond Maaspodium, Rotterdam. De wilde keuken is feel-good theater over eten voor jongeren en (jong) volwassenen. De voorstelling stond een tijdje on hold, maar gaat nu toch door in een aangepaste vorm. Het is de vierde utopische voorstelling van regisseur Moniek Merkx over veranderen, omdenken en opnieuw beginnen.

De wilde keuken: feel good theater over eten
In De wilde keuken vieren we de veelheid van eetmogelijkheden die we om ons heen hebben. We draaien alle aannames over wat gezond, gezellig en lekker is om en om. We gaan vertragen, andere ogen opzetten, guerilla gardening onderzoeken, afscheid nemen van kleine-kalfjes-worst en een totaal nieuw plan maken voor de supermarkt van de toekomst.

In De wilde keuken kan je nieuw troosteten vinden, met planten praten, een persoonlijk eetprofiel krijgen en chemische liefdesmaaltijden ontdekken. En weet, na een bezoek aan De wilde keuken kijk je nooit meer hetzelfde naar dat wat er op je bord ligt. Dus wees welkom in de toekomst.

Je bezoekt de voorstelling met 32 mensen per keer, heel dichtbij en toch precies met anderhalve meter afstand. Helemaal samen, maar ook lekker in je eigen bubbel. Schoon en netjes georganiseerd maar ook groots en grenzeloos vrij. Met feestelijke service van A tot Z.

Moniek Merkx over de wilde keuken
Moniek Merkx over de doelgroep: “We maken De wilde keuken voor jongeren en jong volwassenen, juist omdat het over hun toekomst gaat. Ze hebben nog alle potentie om te veranderen. Voor een veerkrachtige en weerbare maatschappij is het essentieel dat je buiten de gebaande paden denkt en met De wilde keuken willen we anders kijken, denken en doen stimuleren.” En over de aanpassing voor deze coronatijd: “Dat anders denken op alle fronten vind ik interessant. Bij Maas maken we vaker theatrale rondreizen, zoals in mijn eerdere utopische projecten. Van die knowhow en ervaring maken we nu welkom gebruik. We zitten niet vast aan ‘licht uit, spot aan’.”

Concept, regie: Moniek Merkx
Spel: Serge Hogenbirk, Niek van der Horst, José Montoya, Joanne Purperhart, Art Srisayam en drie studenten van de MBO Theaterschool: Pleun de Haas, Anna van der Pol, Fay Schmidt
Muziek: Joop van Brakel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong Licht: Gé Wegman
Dramaturgie: Dorien Folkers Creatieve colleges op zaterdag: eat designer Marije Vogelzang

De wilde keuken wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Bevordering van Volkskracht en ABN AMRO Cultuurfonds.