Musicalnieuws.nl

Zoals het klokje thuis tikt, laat mensen zich weer jong en thuis voelen

Na de eerste succesvolle voorstelling van Stichting Vivendi: “Een Vensterbank vol Vergeet Mij Nietjes” was Musicalnieuws aanwezig bij de première van “Zoals het klokje thuis Tikt”

Het is een heerlijke voorstelling vol met meezingliedjes uit "de oude doos" speciaal gemaakt zodat (demente) ouderen mee kunnen neuriën en/of zingen en dan doen ze ook!
“Elke keer krijgen raken wij weer ontroert”, vertelt Julia Berendse een van de talenten van de voorstelling. “Sommige mensen hebben al maanden niet gesproken en kunnen dan wel ineens weer meezingen”
Muziek raakt mensen en ouderen krijgen door de muziek weer herinneringen binnen en ook komen er vaak weer oude gevoelens boven. Het is heel bijzonder om hier onderdeel van te zijn.
Ik kan zoveel voorbeelden geven, gaat zij verder. Mensen die totaal in zichzelf zijn gekeerd en dan door de muziek weer opspringen en mee gaan doen, hoe bijzonder is dat?

Veel lof voor Astrid Nijssen directeur en oprichter van Stichting Vivendi, die met deze geweldige voorstelling in verzorgings- en bejaardenhuizen onze ouderen laten genieten van liedjes uit hun jeugd, denk daarbij aan 50 en 60 er jaren, zoals bijvoorbeeld: Spiegelbeeld en We'll meet again. Ze hebben het voor elkaar gekregen om deze liedjes te verwerken in een leuk verhaal.

Het verhaal:
Door de terugkomst van Sophie in het kleine dorp Poepjanknor verandert er veel in het dorp. Sophie is na het verlies van haar man in de oorlog is ze klaar voor een frisse start, maar nog niet voor een relatie… Of toch wel?.
Op haar werk in het ziekenhuis leert Sophie Greetje kennen, die smoorverliefd is op Klaas. Echter ziet de moeder van Greetje een relatie tussen de twee niet zitten, omdat haar vriendje Klaas protestant is en ja, “twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. Komt het allemaal goed in Poepjanknor?

Het decor is erg knap gevonden en zo wordt er door een kleine handeling al een totaal andere locatie gecreëerd, erg inventief!

Veel hulde naar de cast, die heel snel moeten omschakelen en omkleden omdat ze alle drie meerdere rollen spelen!
Zo speelt Astrid Nijssen de rol van Sophie, maar ook van moeder van Greetje. Julia Berendse Greetje, maar ook Griet de kletstante van het dorp en Thomas Kuipers de totaal verschillende vriendjes van beide jonge dames.

Over alle drie moeten wij zeggen dat ze echt alle drie mooie zangstemmen, die niet alleen solo prachtig klinken maar tezamen ook nog eens prachtig kleuren.
Qua spel zijn ze ook alle drie heel overtuigend, zelfs de jonge dames als oudere dames! Heel knap gedaan!
Joep van Leeuwen speelt niet alleen op de toetsen , maar doet af en toe ook nog even in andere hoedanigheid mee.

Tezamen laten ze zeker oude herinneringen tot leven komen!

Kijk op https://www.stichtingvivendi.com/ naar de speellijst, zodat u deze voorstelling niet mist

Door: Yvonne Zwarts / MH

Voor ons fotoverslag klik HIER
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025