Musicalnieuws.nl

Zinderende avond met de Billy Joel Experience

Op zondag 22 januari liet Alexander Broussard met zijn bandleden de Meerpaal in Dronten schudden op zijn grondvesten en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

De inmiddels 73 jarige Billy Joel (geboren als William Martin) treedt nog steeds erg succesvol in de Verenigde Staten op, maar de kans is erg klein dat hij naar Nederland zal komen.  The Billy Joel Experience is in dit gat gesprongen en met frontman Alexander Broussard als ware “Pianoman” maakt de band indruk.

Het enthousiasme in de zaal was aanstekelijk en het was duidelijk dat veel mensen Alexander Broussard met zijn Billy Joel Experience al eerder hadden gezien en gehoord. Alexander is een geweldige muzikant en heeft ook een goede band om zich heen verzameld. De band bestaat uit een pianist, keyboarder, gitarist, bassist, drummer en saxofonist. Maar op 22 januari had hij de eer om Billy Joel’s originele saxofonist Richie Cannata aan zijn band toe te voegen.
 
Toen Richie Cannata het podium op kwam ontplofte de zaal zo wat! Door deze reactie kreeg Richie spreekwoordelijke vleugeltjes en speelde de avond van zijn leven. Met de ene fantastische solo na de andere stal hij show. Tussen de nummers in vertelde hij meerdere grappige en interessante anekdotes. Zo vertelde hij dat hij bijvoorbeeld van zijn inkomsten van zijn bijdrage bij “New York state of mine” de collegekosten van zijn kinderen heeft kunnen betalen.

Bijna alle bekende liedjes van Billy Joel passeerde de revue zoals de hits “My life”, de prachtige ballad “Just the way you are” of lekkere Rock & Roll zoals “Only the good die young”, maar ook wat minder bekende nummers zoals “The Ballad of Billy the Kid”. Het gehele repertoire was bij het publiek bekend en deed super enthousiast mee bij elk verzoek van Alexander. Vooral bij Pianoman zong het complete publiek het gehele nummer luidkeels mee.

Alexander Broussard, de man die Billy Joel vertolkt in de ode aan deze legendarische zanger en pianist, is al jaren een verdienstelijke en veel gevraagde entertainer in de Nederlandse muziekwereld. Zijn indrukwekkend verleden als pianist en zanger in bekende pianobars als de “Crazy Pianos” te Scheveningen, bij de coverband De Corona’s en vele andere muzikale avonturen maken van hem een geziene artiest in zowel grote als kleine podia door geheel Nederland én erbuiten.

Met zijn band “003” bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.
Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat? The Billy Joel Experience!
The Billy Joel Experience was te zien bij het razend populaire programma “Tribute – Battle of the bands” op SBS6 en is hierdoor bekend geworden bij het grotere publiek.

Hou je van BIlly Joel en wil je een geweldige avond uit? Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025