Musicalnieuws.nl

Zaanlands Lyceum zet de musical ‘Carpe Noctem’ op de planken

Al negen jaar lang is de musicalgroep van het Zaanlands Lyceum een welbekend begrip in de Zaanstreek. Na het succes van shows zoals Grease, Aïda en We Will Rock You, zet het Zaanlands Lyceum de musical ‘Carpe Noctem’ op de planken. Een complete nieuwe voorstelling die nog niet eerder in Nederland was te zien: een show vol romantiek, lust en vampiers!

Verhaal
Het verhaal speelt zich af in Transsylvanië, waar een verstrooide professor samen met zijn assistent onderzoek doet naar vampiers. De assistent wordt verliefd op de herbergiersdochter, die ze gaandeweg hebben ontmoet. Zij wil niets liever dan weglopen van huis, op zoek naar avontuur. Op een avond wordt ze uitgenodigd door de graaf voor het ‘middernachtsbal’ in het kasteel, niet veel verderop in het dorpje. Dit is voor de professor de perfecte manier om zijn onderzoek te vervolgen en misschien wel de Nobelprijs te winnen! Samen met zijn assistent volgt hij haar naar het slot van de graaf om daar het bestaan van vampiers te bewijzen. Lukt het de herbergiersdochter de verleiding te weerstaan om niet verliefd te worden op de machtige graaf? Zal de professor de waarheid achterhalen over het bestaan van vampiers? En zal de jonge held van het verhaal in staat zijn om de herbergiersdochter te redden van haar ondergang? Koop nu uw kaartjes en raak in de ban van de musical 'Carpe Noctem'!

Creatives
Met regie en decorontwerp van Stef Heijnen-Bakker (HB Staging), vocale begeleiding van Frank Geisink (Mister Melody) en choreografie van Lieve de Boer (Neverything Productions) is de groep nu anderhalf jaar bezig met repeteren. Erik-Jan Storm van Leeuwen en David Teekens (DT lichttechniek) zijn verantwoordelijk voor het lichtontwerp, Monique Kreetz (B’unique theater en kleding atelier) heeft alle kleding ontworpen en gemaakt en ook Jordi Behiels heeft gewerkt aan de authentieke vampierkostuums. Daarnaast zal Remy Hengelmolen (Remy Hair and Make-up), met leerlingen van de opleiding ‘Allround Grimeur’ ROC Amsterdam de grime verzorgen. Astrid Vreeken (Handen in het haar) en Daphne Rothuizen zijn verantwoordelijk het opkappen van alle pruiken en het haar van de castleden.

Wat kun je verwachten?
De cast bestaat uit 24 leerlingen, vier docenten en een externe danser. De crew bestaat uit zeven professionals die de castleden intensief begeleiden tijdens het repetitie proces. Daarnaast zijn er ruim veertig vrijwilligers die meehelpen tijdens de show op het gebied van decor, kleding, rekwisieten, kap en grime. In de voorstelling zullen grote decorstukken te zien zijn, wordt er gebruik gemaakt van 500m2 stof en er komen speciale effecten zoals videomapping en een bewegende herberg van elf meter breed en zes meter hoog! Daarnaast zijn er ruim 115 op maat gemaakte kostuums en zestig pruiken te zien. 

Het niveau van de groep ligt bijzonder hoog, want in 2016 werden twee nominaties voor de Amateur Musical Awards binnengesleept! De show zal slechts twee keer gespeeld worden in de Grote Zaal van het Zaantheater; op woensdag 3 juni en donderdag 4 juni 2020. 
Tickets zijn te koop vanaf €10,- via de website van het Zaantheater of telefonisch via 075-655 5333. Directe link: https://zaantheater.nl/tickets/musical-zaanlands-lyceum/