Musicalnieuws.nl

Xapp musicalkamp 15 jaar!

Inmiddels is het vijftien jaar geleden dat Xapp haar eerste musicalzomerkamp organiseerde. Toen was het één kampweek en 25 kinderen. Inmiddels hebben zoveel kinderen de weg naar de Xapp zomerkampen gevonden, dat één kampweek niet voldoende is om alle aanmeldingen te verwerken. Er staan deze zomer twaalf kampen gepland. Dat zijn niet alleen musicalkampen, er zijn ook film- en zangkampen en een muziektheaterweek, waar deelnemers zelf hun voorstelling schrijven.

Veel kinderen bezoeken jaren achtereen het Xapp kamp. Dat heeft vast en zeker verschillende oorzaken. Natuurlijk bepalen de begeleiders van het kamp een groot deel van de sfeer. Allemaal met ervaring in het werkveld, als docent, regisseur of acteur, en allemaal ervaring met kinderen en jongeren. Daarnaast wordt er gewerkt aan een uitdagend script. Die worden speciaal voor de zomerkampen van Xapp geschreven en dat heeft een reden. Op die manier is er voor iedereen  een passende individuele rol. Hier staan niet enkele hoofdrolspelers op het podium en een groot ensemble, iedere deelnemer heeft een aansprekende rol in de voorstelling die altijd ruim een uur duurt.

Tenslotte is daar de locatie in Heino, met voor iedere kampweek een comfortabel huis waar overnacht wordt, een kamprestaurant waar gegeten wordt en naast volop repetitieruimtes en een theaterzaal ook meer dan genoeg sport- en spelaccommodaties waaronder een zwembad en een hoogteparcours.

Ook zin gekregen in een écht musicalzomerkamp? Alle informatie staat op www.xappzomerkamp.nl.