Musicalnieuws.nl

Willemijn Maandag speelt niet alleen de rol van Anna, ze IS Anna!

Vandaag hadden we een gezellig gesprek met Willemijn en stelden haar een paar vragen.

Ze woont al een tijdje in Duitsland en is nu zo ver dat ze vloeiend Duits spreekt en zelfs in het Duits denkt. Het is zelfs zo, dat als ze Nederlands spreekt het in het haar hoofd uit het Duits vertaald. Dit was uiteraard in het begin anders omdat ze met deze internationale cast niet alleen Duits sprak, maar ook Engels en Nederlands. Dit was in het begin lastig uit elkaar te houden, maar nu gaat het haar allemaal makkelijk af.
Ze zit op dit moment erg lekker in haar vel in Duitsland en zou het niet erg vinden om nog meer rollen in Duitsland te krijgen.

Als ze een rol zou mogen kiezen om te spelen dat zou graag de hoofdrol in de musical Ghost kiezen.
Maar ook de rol van Anna stond op haar lijstje en deze rol is haar echt op het lijf geschreven. Ze herkent veel van zichzelf in deze rol. Helaas is dan ze geen eerste cast, maar als alternate mag ze rol in ieder geval een aantal keer per week spelen.
Ze heeft de rol van Anna geprobeerd helemaal uit te diepen en is Anna gaan begrijpen, waardoor ze niet alleen Anna speelt, maar ook gewoon is!

Willemijn heeft hiervoor in verschillende musicals gespeeld en vind zelf de musical Evita het meest interessants om te zingen. Dit pmdat de hele musical  wordt gezongen en omdat er zoveel verschillende muziekstijlen in zitten. Maar ook Anastasia vindt ze muzikaal erg mooi.

In de rol van Anna is de grote uitdaging om de hele tijd in dezelfde boog te blijven spelen, zowel in zang als in spel. Ook is het steeds een uitdaging om alle snel verkledingen te halen. Want het is steeds weer een uitdaging of de snelverkleding gehaald wordt. Ze gaat af en dan staan er 5 mensen te wachten om haar te verkleden: Twee doen de pruik en drie anderen de kleding. Vaak heeft ze niet eens tijd om een slokje water te nemen.
In haar vorige rollen was zij cover van de hoofdrollen en daarin lag haar uitdaging om het zo te laten overkomen alsof ze de rol elke dag speelde. En dat is best lastig want als cover ben je toch vaak onzeker, want het voelt toch steeds weer alsof je je première speelt.

Nu zij Anna vaker speelt kan ze meer de diepte en emoties leggen in haar rol. Ze krijgt ook de vrijheid om gewoon te doen wat ze wilt in deze rol. Zo is haar Anna elke dag anders, omdat het ligt aan haar stemming van de dag.

Willemijn zou graag wat meer dingen voor TV doen, maar daar heeft ze op dit moment geen tijd voor. Want om daar tussen te komen moet je veel auditeren en dat is lastig op het moment. Spelen in TV-series is zo totaal anders dan in het theater, want je speelt alles één keer en als het erop staat is het klaar en speel je die scene nooit meer.

Samen met haar zussen Annemarijn en Lillian vormt zij de groep Lunedi. Het lijkt haar fantastisch om samen met haar zussen de wereld rond te toeren en overal te mogen zingen. Ze hebben laatst wat opnames gemaakt en dat voelde voor Willemijn niet als werken, maar heel natuurlijk.
Dit is natuurlijk omdat ze dit samen met haar zussen deed. (kijk op https://lunedimusic.com/ voor meer informatie over deze prachtige groep dames).
Ook heeft ze de ambitie om een hoofdrol te bemachtigen, zodat ze dan elke dag deze rol mag spelen in plaats van af en toe. Ze is erg benieuwd hoe dat zou voelen en of ze dat zou kunnen.

Het grote voorbeeld en inspiratie van Willemijn is Chantal Janzen, want die blijft zichzelf en doet alles fantastisch.

Wij wensen Willemijn veel plezier nog in Frozen en gunnen haar zeker een eigen hoofdrol!

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025