Musicalnieuws.nl

Wickie de Viking is een echte hartenbreker‏

Vele generaties kinderen zijn opgegroeid met de tekenfilmavonturen van Wickie, de kleine en slimme viking die met zijn vindingrijke oplossingen zijn vader Halvar altijd te hulp schiet. Naast tekenfilms zijn er ook twee speelfilms van de avonturen van Wickie gemaakt. Een musical kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Vanaf nu kan iedereen in levende lijve genieten van Wickie en zijn mede dorpsbewoners, met voorstellingen in Plopsaland De Panne, Hasselt en Antwerpen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Wickie de Musical in de tweede helft van het jaar ook in een aantal steden in Nederland te zien zijn.

In de musical beleeft Wickie weer een spannend avontuur, wanneer zijn vriendinnetje Yivi wordt ontvoerd door Vreselijke Sven. Eigenlijk had Sven Wickie zelf willen ontvoeren, om zo losgeld te kunnen vragen. Maar dat liep net even iets anders. De Vikingen van het dorp van Wickie, Flake, gaan Sven achterna om Yivi weer terug te halen. Met de hulp van Wickie lukt het hen uiteindelijk om Yivi te bevrijden. Een verhaal vol spanning maar ook veel humor, en dat alles gebracht door een enthousiaste cast.
 
Dirk Bosschaert (vader Halvar) en Serge Quisquater (Vreselijke Sven) vallen op door hun woeste uiterlijk en hun stevige torso. Beiden zijn helemaal geknipt voor hun rol en doen denken aan de figuren uit de tekenfilm. Dat geldt overigens voor alle acteurs. De kostuums zien er prachtig uit en ook qua uitstraling zit het helemaal goed met deze cast. Zo vormen James Cooke (Tjure) en Steve Beirnaert (Snorre) een ijzersterk komisch duo, dat niet met, maar ook niet zonder elkaar kan. Ook Steven Colombeen als Ulme zorgt voor een vrolijke (muzikale) noot. Marleen van der Loo speelt de lieve en zorgzame moeder van Wickie, die daarnaast ook heel goed haar mannetje staat op het moment dat de vijandige vikingen het dorpje Flake binnendringen.
 
Ster van de show is zonder enige twijfel Wickie zelf, gespeeld door Remi De Smet. Vanaf het moment dat hij tevoorschijn komt uit een grote houten kist trekt hij de aandacht naar zich toe met zijn energieke spel en vrolijke uitstraling. Remi weet Wickie perfect tot leven te brengen en slaagt er in de harten van het gehele publiek te veroveren. Een prima prestatie van de jonge, maar inmiddels al behoorlijk ervaren acteur.
 
Met een uitstekende cast, een spannend avontuur als basis voor het verhaal, prachtige kostuums, een functioneel décor en een charismatische hoofdrolspeler is Wickie de Musical een heerlijke familievoorstelling. Het is zeer te hopen dat Nederland, waar Wickie ook nog steeds erg populair is, dit jaar ook kan genieten van deze vrolijke voorstelling.