Musicalnieuws.nl

Westend Junior verlegt zijn grenzen met Peter Pan: het echte verhaal

In 2015 stortte musicalvereniging Westend uit Hoorn zich in een nieuw avontuur: Westend Junior. De musicalproductie van het jaar daarvoor, Ciske de Rat, had de belangstelling opgewekt van zo veel jeugdige Hoorners dat men besloot om geen tijd te verliezen en amper een half jaar later de eerste productie te spelen, Kruistocht in Spijkerbroek.

Drie jaar later is het weer een NJMT productie waar Westend Junior zich aan waagt. In die jaren is er veel veranderd en is men de oorspronkelijke thuishaven, Wijkcentrum De Huesmolen, ontgroeid. Voor het eerst stonden de junioren, net als het “grote”Westend, in Schouwburg Het Park. Weliswaar nog in de kleine zaal, maar wie deze zaal twee keer volledig weet te vullen heeft toekomst en potentie.
 
Op het programma stond dit jaar “Peter Pan: het echte verhaal” van de hand van Elise Berends. Was het exact een jaar geleden nog de originele cast die straalde in Het Park, nu was het dus de beurt aan de junioren van Westend, aangevuld met een aantal volwassen leden.
 
Het script van de musical was voor deze gelegenheid wel enigszins aangepast door regisseur Ineke de Geus. Door subtiel een korte scene toe te voegen aan het eind van de voorstelling maakte De Geus van het hele verhaal één grote kinderdroom vol avontuur en magie, waarin kinderen net zo goed de rol van slechterik op zich kunnen nemen als die van held. Want soms is het stiekem toch ook wel leuk om even de boef te zijn. Een aantal liedjes uit de originele versie moest daardoor wel het veld ruimen en een nummer als “In het Gelid” verloor daarmee weliswaar iets aan betekenis maar zeker niet aan kracht. “Als ik Vleugels had”, met mooie zang van Romée, Lotte en Sjors, stond ook nog recht overeind.
 
En de junioren van Westend: ze straalden en schitterden, hadden plezier en speelden bijna alle sterren van de hemel. Gelukkig lieten ze de tweede ster aan de rechterkant wel aan de hemel staan want anders was Nimmerland vanaf nu nooit meer terug te vinden. Vorig jaar schreven we al dat deze groep een sterke groei had doorgemaakt, dit jaar werd die lijn met Peter Pan doorgezet.
 
De junioren toonden zich sterk in hun samenzang en ensemblenummers en er was meer dan voorheen aandacht voor mooie choreografieën, mede doordat deze productie daar ook meer ruimte voor laat. De rollen van Peter Pan (Tiga) en Wendy (Lotte) waren goed bezet en beiden kregen prima tegenspel van Mark (kapitein Haak), Renske (Smie), Sofieke (Tinkerbel), Tom (John), Maud (Michelle) en Mette (Tijgerlelie). Maar ook de Verloren Jongens, de Indianen en de Piraten (en zij die alle drie speelden, zoals Dewi) spelen hun rollen vol passie en plezier. De volwassen Westend leden (Romée, Marleen, Marlou en Sjors) spelen volledig in dienst van hun jongere collega’s maar weten ondertussen ook hun visitekaartje af te geven.
 
Naast leerschool voor de junioren is Westend Junior ook een uitstekende leerschool (off stage) voor de volwassen Westenders. Rik Adema is volledig verantwoordelijk voor de muzikale leiding en Marleen Schrandt (ook meespelend in de rol van tante Mildred) voor de choreografie. Beiden kwijten zich uitstekend van hun tak en krijgen zo de mogelijkheid om zich verder op deze gebieden te ontwikkelen. Peter Pan: het echte  verhaal wordt zo een feest voor cast, crew én publiek, dat enthousiast de zaal verlaat en weer even gelooft in elfjes.
 
Naast de hierboven genoemde spelers speelden Fyra, Lindsay, Merel, Jasmijn, Sharieke, Ramsi, Celine, Indy, Ruben, Rachel, Selina, Marissa, Lotte, Sanne, Kirsten, Esmee, Nynke-Sophie, Lieke, Marijn, Marc, Anna, Karlijn, Dorinda, Lieke, Senna, Willemijn, Dorien en Norris mee in Peter Pan: het echte Verhaal.
 
Klik HIER voor onze fotoreportage. Wil je meer zien van Peter Pan: het echte Verhaal van Westend Junior? Hou dan onze facebook pagina in de gaten waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025