Musicalnieuws.nl

Westend Junior speelt Beauty and the Beast jr

Na het overweldigend succes van twee uitverkochte voorstellingen van Peter pan brengen de jonge talenten van Westend Junior opnieuw een prachtige productie op de planken. De Disney klassieker “Beauty and the Beast”, uiteraard geheel Nederlands gezongen en gesproken, mag u niet missen! Onder leiding van regisseur Ineke de Geus, muzikaal leider Rik Adema en choreografe Marleen Schrandt brengen onze junioren dit schitterende sprookje tot leven.

Met een cast van meer dan 30 jeugdige acteurs in de leeftijd van 9 tot 16 jaar staat Westend Junior
voor de tweede maal in schouwburg Het Park. Vorig jaar oogsten ze enkel lof voor hun voorstelling en dit jaar hopen ze daar weer een schepje bovenop te doen met dit prachtige sprookje vol liefde, verlangen, hoop maar ook afgunst, jaloezie en de angst voor het onbekende. Thema’s die in de maatschappij nog steeds aan de orde van de dag zijn.

Het verhaal
Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, arrogante prins voor wat beschutting tegen de kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek. Dan verandert ze in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp gerelateerd aan hun karakter. De roos, die de prins heeft gekregen is een betoverde roos. Als hij, voordat het laatste blad ervan afvalt, niet heeft leren liefhebben zullen zij altijd verdoemd blijven.
Meedoen aan deze musical is voor de Junioren een droom die uitkomt, en eentje die ze graag met u willen delen. Kom daarom ook naar onze voorstellingen op 25 en 26 mei a.s., en ga met ze mee naar de betoverende wereld van Beauty and the Beast.

Beauty and the Beast jr door Westend Junior. Op zaterdag 25 mei (19.30 uur) en 26 mei (14.00 uur) in schouwburg Het Park in Hoorn. Kaarten: € 14,95 via www.westendhoorn.nl/kaartverkoop.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025