Musicalnieuws.nl

Westend Junior maakt kennis met Schouwburg Het Park

Eerder deze week mochten ze al even optreden in de grote zaal van Schouwburg Het Park in Hoorn. Maar gisteren maakten ze voor het eerst echt kennis met de zaal waar ze zaterdag 26 en zondag 27 mei als Westend Junior gaan optreden.

Nadat Musicalvereniging Westend in 2014 Ciske de Rat had gespeeld meldden veel kinderen uit Hoorn en omstreken zich aan om ook mee te mogen doen in een productie. Dat was het moment dat het “grote Westend” besloot om een oude traditie nieuw leven in te blazen en een jeugdafdeling op te richten. Om het momentum vast te kunnen houden werd krap een half jaar later de musical Kruistocht in Spijkerbroek opgevoerd in Wijkcentrum De Huesmolen. Annie Jr. en Aladdin Jr. volgden in de jaren daarna en Westend Junior bleek meer dan een eendagsvlieg.
 
Dit jaar maakt Westend Junior voor het eerst de stap naar Schouwburg Het Park, thuishaven van Westend. In het weekend van 26 en 27 mei zal daar in de Othellozaal de musical “Peter Pan – het echte verhaal” worden opgevoerd, de musical die vorig jaar nog een tour maakte door Nederland in de originele versie van het NJMT.
 
Niet alle castleden waren gisteren, zaterdag 12 mei, present om het theater van boven tot onder te inspecteren. Peter Pan zelf had nog wat zaken af te handelen in Nimmerland en een paar indianen en verloren jongens waren op meivakantie. Maar zij die er wel waren kregen een uitgebreide rondleiding door het gebouw, met speciale aandacht natuurlijk voor de Othellozaal.
 
Peter Pan – het echte verhaal is een musical van de hand van Elise Berends en zal voor het eerst opgevoerd worden door een amateurvereniging. Speciaal voor deze gelegenheid zal Westend Junior aangevuld worden met een aantal leden van het “grote Westend”, die de rollen van de volwassenen op zich zullen nemen. Interessant is dat de rollen van Kapitein Haak en zijn trouwe helper Smie dan weer vertolkt zullen worden door twee junioren.
 
Eén van de “grote” Westenders is Romée Niekus die de rol van moeder Darling op zich zal nemen. We praten kort met haar over de voorbereidingen tot nu toe. ‘We moeten nog wel de puntjes op de i zetten de komende weken’, vertelt ze ons maar ze is vol vertrouwen en kijkt reikhalzend uit naar de voorstellingen. Saillant detail is dat zij ook tot de originele (NJMT) cast behoorde van deze musical en de voorstelling dus al vele malen heeft gespeeld. Als gids Jan Hirschfeldt op dat moment vertelt over showstops die kunnen voorkomen gaan haar gedachten even terug naar een showstop tijdens één van de voorstellingen van Peter Pan.
 
Na een uitgebreide tour door het theater gaat ieder weer zijn eigen weg, en sommigen gaan door naar de loods waar anderen op dat moment al weer bezig zijn om het decor te bouwen, om nog even te kunnen helpen. Over twee weken moet alles immers klaar zijn en moet de Othellozaal voorzien zijn van alle magie die theater moet bieden. En zijn we klaar om in elfjes te geloven!
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025