Musicalnieuws.nl

Westend Jr toont sterke groei met Aladdin Jr

We realiseren ons nog steeds te weinig hoeveel werk er niet komt kijken bij het maken van een voorstelling. Als toeschouwer kopen we gewoon vooraf een kaartje, reizen we op de dag van de voorstelling naar het theater en gaan we voor een uurtje of twee er lekker voor zitten en genieten van wat er op het toneel te zien is. Die paar uur dat de spelers op het toneel staan wordt in de meeste gevallen echter vooraf gegaan door een lang proces dat soms wel jaren kan duren.

Twee en een half jaar geleden startte Musicalvereniging Westend uit Hoorn met een nieuw project. Aanleiding was de net opgevoerde musical Ciske de Rat, waarvoor eenmalig een groot aantal jonge spelers bij elkaar was gebracht. Het enthousiasme van deze groep kinderen was groot, maar er was op dat moment geen mogelijkheid om daar verder iets mee te doen. Zo ontstond Westend Jr en amper een half jaar later werd de eerste productie opgevoerd: Kruistocht in Spijkerbroek. Een jaar later volgde de musical Annie Jr, beide musicals met een stevige inbreng van een aantal volwassen spelers van Westend.
 
Dit jaar speelden de 26 junioren van Westend de musical Aladdin Jr en voor het eerst werden alle rollen gespeeld door de junioren zelf. Aladdin Jr is de jeugdversie van de musical Aladdin, waarbij het script en de duur van de voorstelling een stukje korter is dan bij de musical Aladdin zelf. Met veel enthousiasme en plezier werd Aladdin Jr afgelopen weekend drie keer opgevoerd in Theaterzaal De Huesmolen in Hoorn voor volle zalen waarbij de cast het enthousiasme en het plezier wist over te dragen op het publiek.
 
Dat publiek leefde mee met prinses Yasmine (gespeeld door Mette), die genoeg heeft van de verstikkende omgeving van het Hof. Als haar vader, de Sultan (Mark), haar ook nog eens wil uithuwelijken  ontvlucht ze het Hof en komt ze Aladdin (Tom) tegen op de markt. Ze wordt al snel gevonden door de paleiswachten (Marissa, Ruben en Rachel) die haar thuisbrengen en Aladdin opsluiten in een grot. Daar vind hij een magische lamp en door over de lamp te wrijven bevrijdt hij de Geest (Renske) die in de lamp opgesloten zat. De Geest geeft hem het voorrecht om drie wensen te doen. Eén daarvan is dat hij verandert in een Prins, zodat hij Yasmine ten huwelijk kan vragen. Bij het Hof aangekomen moet hij eerst korte metten maken met de adviseurs van de Sultan: Jafar (Lotte), Iago (Sjoerd) en Razoul (Dewi). Pas dan kan hij beginnen aan het ver-/heroveren van Yasmines hart.
 
De junioren van Westend maken er met hun enthousiasme een mooie voorstelling van. Er wordt tijdens de voorstelling slim gebruik gemaakt van hele zaal, onder meer tijdens de grootse aankomst van Aladdin aan het Hof. Ingenieus is de werking van het vliegend tapijt dat moeiteloos zijn weg wist te vinden voor het podium. En sprookjesachtig is de sfeer gedurende de gehele voorstelling, en in het bijzonder tijdens het wereldberoemde duet tussen Aladdin en Yasmine “Kom Met Mij Mee” (“A Whole New World”).
 
Mette en Tom vormen een prachtig koppeltje, Lotte speelt vol overtuiging de slechterik en Sjoerd doet het uitstekend als de ondergewaardeerde Iago. Hetzelfde geldt voor Mark als Sultan. Renske weet indruk te maken met haar vertolking van de Geest. Geen eenvoudige rol, maar ze doet het met verve en windt het publiek (en Aladdin) om haar vingers.
 
De ondersteuning van de volwassen tak van Westend rondom (en luttele seconden op) het podium is zichtbaar en voelbaar – en voelt vertrouwd - maar uiteindelijk zijn het toch de junioren zelf die de show weten te stelen en welverdiend aan het eind een staande ovatie in ontvangst mogen nemen. In november zullen zij ongetwijfeld schitteren en stralen naast de senioren in de musical Oliver!, maar daarna zullen ze weer alleen mogen laten zien dat ze weer een stap verder zijn in hun ontwikkeling.
 
Naast bovengenoemde spelers werd Aladdin Jr gespeeld door Maud, Indy, Jasmijn, Liz, Lindsay, Sheila, Sofieke, Amber, Lucia, Merel, Fyra, Celine, Rachel, Marijn, Ramsi, Lieke, Nienke-Sophie en Sophie. Het artistieke team bestond uit Ineke de Geus (regie), Rik Adema (muzikale leiding), Sanne Ooms en Marleen Schrandt (choreografie).
 
Klik HIER voor ons fotoverslag. Wil je meer foto’s zien van Aladdin Jr? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.
 
Musical 2.0 audities juni 2024