Musicalnieuws.nl

Westend Hoorn via Egmond op weg naar het Londen van Dickens

Nog een kleine tien weken te gaan voor musicalvereniging Westend uit Hoorn totdat de jaarlijkse voorstellingen in Schouwburg Het Park weer voor de deur staan. Traditiegetrouw trekt de vereniging zich dan altijd een weekend terug om een volgende stap in het repetitieproces te zetten. MusicalNieuws was er dit jaar, in Stayokay in het Noordhollandse Egmond, een groot deel van de zondag bij.

Onder aanvoering van regisseur Ineke de Geus en muzikaal leider Gerbrand van Kolck werd die dag voor het eerst een hele doorloop van de productie van dit jaar gedaan: de musical “Oliver!” Voor de cast, inclusief alle kinderen uit de eigen kweekvijver Westend Junior, de eerste keer dat alle scenes aan elkaar verbonden werden en men kon wennen aan het ritme van de voorstelling.
 
Nog geen “tafels vol taart” natuurlijk, ook nog niet de weeshuiskinderen die ook op 25 en 26 november a.s. op het toneel zullen staan. Maar wel alle bekende personages, zoals Fagin, Bill Sykes, Nancy, Mr. Bumble, de Sowerberrys en Oliver zelf én alle bekende nummers passeerden gedurende de middag de revue.
 
Het weekend was een uitstekende gelegenheid voor iedereen om een tussenstand op te maken en te kijken waar de komende weken nog extra aandacht aan moet worden gegeven. En om te groeien in de voorstelling en de personages. De contouren van wat in november een spetterende voorstelling moet worden waren al wel duidelijk zichtbaar.
 
Beide dagen werd er door de cast en het Artistiek Team (op de zaterdag was choreograaf Sanne Ooms ook aanwezig) hard gewerkt. Maar natuurlijk staat een weekend als deze ook in het teken van plezier hebben met elkaar en een stukje teambuilding. Op zondagmiddag konden we constateren dat ook op deze aspecten de doelstellingen ruimschoots waren behaald.
 
De musical “Oliver!” vertelt het verhaal van de (vermeende) weesjongen die na allerlei omzwervingen en avonturen weer terecht komt waar hij ook thuishoort.
 
“Oliver!” door Westend is tweemaal te zien op zaterdag 25 november (aanvang 20:15 uur) en zondag 26 november (aanvang 14:00 uur) in Schouwburg Het Park in Hoorn. Meer informatie, ook over de kaartverkoop, kun je vinden op http://www.westendhoorn.nl
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag. Wil je meer zien van de eerste doorloop? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort meer foto's zullen plaatsen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025