Musicalnieuws.nl

Westend Hoorn ontwikkelt zijn talenten met Annie Jr.

Musicalvereniging Westend uit het Noord-Hollandse Hoorn speelde in 2014 de musical Ciske de Rat. Deze uitvoering leverde zulke positieve reacties op en (spontane) aanmeldingen van kinderen dat in 2015 werd besloten om een nieuw project te starten: Westend Jr. In hele korte tijd werd een groep kinderen, aangevuld met volwassen leden van Westend, klaargestoomd om de musical Kruistocht in Spijkerbroek ten tonele te brengen.

Inmiddels zijn we een jaar verder en is de kindergroep een vol jaar aan de slag gegaan met acteer-, dans- en zanglessen. Tegelijkertijd hebben een aantal volwassen leden van Westend zich verder gestort op artistieke verantwoordelijkheden van onder meer choreograaf, muzikaal leider en assistent regisseur, om aan de zijde van vaste regisseur Ineke de Geus, een tweede productie van Westend Jr. voor het voetlicht te brengen: Annie Jr.
 
Afgelopen weekend werd deze voorstelling twee maal gespeeld in Wijkcentrum de Huesmolen. Twee volle zalen, een enthousiast publiek en een nog enthousiastere cast waren het gevolg. Annie Jr. is een verkorte versie van de musical Annie, waarin met name het verhaal van de Amerikaanse crisis en president Roosevelt is weggelaten. Daarmee komt het accent van de musical volledig te liggen op het verhaal van het meisje Annie, die opgroeit in het weeshuis van Miss Hannigan. Annie wordt uitgenodigd om de Kerstdagen door te brengen bij de miljonair Mr. Warbucks, die haar helpt bij haar zoektocht naar haar echte ouders. Op hun oproep komt ook slecht volk af, zoals Rooster (de broer van Miss Hannigan) en zijn vriendin Grace. Natuurlijk loopt het verhaal goed af en krijgen de slechteriken uiteindelijk hun verdiende loon.
 
De jonge cast speelde vol plezier en overgave waarbij Mette, die de rol van Annie op zich nam, natuurlijk het stralend middelpunt was. Van de volwassenen was het Shirley Breuren die de show stal met haar vertolking van de rol van Miss Hannigan.
 
Twee volle zalen en voor beide voorstellingen een wachtlijst van mensen die de voorstelling eigenlijk ook nog hadden willen zien: beter kun je je niet wensen als musicalvereniging en een welkome boost voor het vorig jaar ontplooide initiatief. Was het vorig jaar onzeker of het initiatief een vervolg zou krijgen, inmiddels lijkt het er op dat Westend niet meer om zijn junioren heen kan. Met het opnemen van volwassen leden in het artistiek team heeft Westend weer een nieuwe stap gezet, die, na Kruistocht in Spijkerbroek van vorig jaar en Annie Jr. dit jaar, de lat weer een stukje hoger legt en de nodige verwachtingen schept voor volgend jaar. Eerst zijn echter de volwassenen weer aan de beurt in november van dit jaar met de musical Zorro.
 
De kindercast van Annie Jr. bestond uit Mette (Annie), Wendy, Renske, Nicky, Jasmijn, Sjoerd, Lucia, Lotte, Lindsay, Jeffrey, Job, Maud, Robin, Britt, Liz, Sheila, Zara, Indy, rachel, Sarah, Amber, Mark en Dorinda. De volwassen cast bestond uit Shirley, Manje, Daphne, Jordy, Seth en Floris. Het artistiek team bestond uit regisseur Ineke de Geus, muzikaal leider Rik Adema, assistant regisseur Jordy Tromp en choreograaf Marleen Schrandt.
 
Wil je meer foto’s zien van Annie Jr.? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.
 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025