Musicalnieuws.nl

Westend brengt ‘3 Musketiers’ naar Het Park

In 2022 zette musicalvereniging Westend twee succesvolle producties neer, met in totaal 7 voorstellingen. Na ‘Stil Verzet’ - dat speciaal voor de vereniging geschreven werd - en het satirische ‘Urinetown’, presenteert de vereniging dit jaar een klassieker: op 25 en 26 november brengen zij het bekende 3 Musketiers naar de grote zaal van Schouwburg Het Park in Hoorn

Waar 2022 een roerig en gevarieerd jaar was, met korte voorbereidingstijd van maar enkele maanden voor beide producties, hebben de leden in 2023 voor 3 Musketiers weer de tijd om de diepte in te gaan. “Nu we weer een volledig seizoen hebben om ons in het verhaal in te leven, kunnen we er veel meer diepgang aan geven”, aldus voorzitter Kevin Koeman. “Zo kan er bijvoorbeeld over achtergrondverhalen en scènes binnen het ensemble nagedacht worden - dat maakt het een gevarieerd stuk om te spelen!”

Dit is niet de eerste keer voor de Hoornse musicalvereniging dat ze 3 Musketiers spelen. Ruim 13 jaar geleden, in 2009, zette de vereniging het klassieke verhaal ook op de planken. “Dat maakt het uitdagend en extra leuk. Bovendien is sinds 2009 is ons ledenbestand veranderd”, zo licht Koeman toe. “Voor velen is dit een nieuw stuk - en leden die er toen al bij waren, kunnen nu - in een andere rol - een geheel nieuwe invulling aan het verhaal geven. En het dus op een andere manier beleven!”

Synopsis 3 Musketiers
3 Musketiers vertelt het verhaal van D’Artagnan, die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. In Parijs ontmoet hij de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal de Richelieu is echter bezig met een sluw plan, samen met Milady de Winter en Rochefort, om zo meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII aan de kant te kunnen schuiven. Hier komen de musketiers achter dankzij Constance, een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt de grote liefde van D’Artagnan, voor wie hij alles op wil geven. Zal hij met haar kunnen trouwen?

Musicalvereniging Westend brengt al ruim 40 jaar de mooiste musicals naar Hoorn. Maak u klaar voor een heerlijk verhaal vol liefde, spanning en passie!
3 Musketiers, 25 november om 20.00 uur en 26 november om 14.00 uur in Schouwburg Het Park. De kaartverkoop is nu gestart via www.hetpark.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025