Musicalnieuws.nl

West End Live 2022

Door de pandemie werd de 2020- editie helaas gecanceld maar in 2021 kwam West End Live weer terug, toen eenmalig in September. Afgelopen weekend was het dan weer traditiegetrouw eind juni en daarmee leek alles weer bij het normale.

Het concept is bekend: bijna alle grote shows in Londen treden tijdens dit gratis tweedaags spektakel op voor een met theaterfans gevuld Trafalgar Square.
En de theaterfans wisten West End Live te vinden.
Ondanks grote treinstakingen waren de rijen zoals voorheen voor dag en dauw al honderden meters langs en stonden er zelfs om vier uur ’s middags nog mensen in de rij om toch het plein op te komen om het staartje van het programma mee te pikken.
 
Opvallend dit jaar was de betere verdeling tussen shows op beide dagen. Sinds de heropening van de theaters zijn er nu meer shows met een extra matinee op zondag waardoor niet alle traditionele grote shows op zaterdag hun opwachting maakte. Dit zorgde voor een divers programma en elke dag een groot aantal highlights.
 
Klassiekers zoals Les Miserables (uiteraard met one day more, dit jaar met de Nederlandse Sake Wijers als vlaggendragen), The Phantom of the Opera met maar liefst drie Phantoms, The Lion King, Mamma Mia, Jersey Boys zijn nog altijd zeer geliefd.
 
De grote publiekstrekkers dit jaar waren onder andere het immens populaire SIX, Wicked, Heathers en Hamilton. Dear Evan Hansen had uiteraard ook een grote fanschare maar ook minder grote shows konden rekenen op een groot applaus. Zo verraste Choir of Man het publiek met een speciaal duet, werd Legally blonde groot onthaalt en kreeg menigeen het behoorlijk warm tijdens het optreden van de mannen van Magic Mike.
 
West End Live is en blijft uniek in haar soort en wij kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Door: Anniek de Wild

Kijk HIER voor het fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025