Musicalnieuws.nl

Wereldwijd geliefde musical My Fair Lady terug in Nederland

Chris Tates, Esmée Dekker, Sjoukje Hooymaayer, Alfred van den Heuvel en Han Oldigs spelen de hoofdrollen in My Fair Lady

Sjoukje Hooymaayer, de steractrice uit de best bekeken televisie-comedy ooit, Zeg ‘ns Aaa, keert na jaren weer terug in het theater. Sjoukje zal komend seizoen te zien zijn als Mrs. Higgins in de wereldwijd geliefde musical My Fair Lady. Voor de rol van de hartveroverende Eliza Doolittle hebben vele musical-actrices auditie gedaan. Artistiek producent Hans Cornelissen en zijn team hebben voor de talentvolle Esmée Dekker gekozen. Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu haar eerste hoofdrol te pakken. Chris Tates zal de rol van Professor Higgins vertolken, Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle.

Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in Nederland te zien. Met deze geweldige cast, duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en evergreens als Als het effe kan, Kom terug en dans met mij en natuurlijk Het Spaanse graan zal My Fair Lady de harten van het publiek weer veroveren.

‘My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen,’ laat producent Hans Cornelissen van Dommelgraaf & Cornelissen weten. ‘Met een cast waar ik uitermate trots op ben.’ Andere rollen zijn er voor Gerrie van der Klei (alternate voor Mrs. Higgins) Yoran de Bont, Ellen Röhrman, Esther van Boxtel, Raymond Curvers, Yannick Pluggers en Leo-Alexander Hewitt. De regie is in handen van Paul van Ewijjk.
De musical My Fair Lady zal vanaf oktober 2017 tot eind mei 2018 in de grote Nederlandse theaters te zien zijn. De landelijke galapremière vindt plaats op maandag 6 november 2017 in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.
Voor meer informatie: www.dommelgraafencornelissen.nl