Musicalnieuws.nl

Wereldpremière musical Pride & Prejudice vanaf volgend jaar in Nederland te zien

Morssinkhof Terra Theaterproducties brengt vanaf oktober 2023 de musical Pride & Prejudice naar de Nederlandse theaters. Deze musical is een frisse eigentijdse bewerking van het gelijknamige boek van Jane Austen. Met een filmversie van Universal Pictures uit 2005 en een dramaserie van BBC uit 1995 is Pride & Prejudice een van de meest beroemde verhalen wereldwijd. Deze compleet nieuwe musicalversie van Pride & Prejudice beleeft haar wereldpremière in Nederland in seizoen 2023 – 2024 en speelt daarna vanaf 2025 in grote theaters in de Verenigde Staten.

In deze nieuwe musicalversie wordt het beroemde verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages, daarvoor wordt de voorstelling gespeeld door een all female cast. Tijdens de Nederlandse tournee van de voorstelling bestaat deze cast uit Anouk Maas (hoofdrollen in de musicals Disney’s Beauty & the Beast, The Sound of Music, Hair en Shrek, op tv te zien als presentatrice van Nickelodeon en actrice in GTST), Renée de Gruijl (finalist Op Zoek naar Maria, op tv te zien in SpangaS), Tessa Sunniva (finalist Op Zoek naar Maria, hoofdrollen in de musicals Anastasia, Disney’s The Little Mermaid en in Duitsland Disney’s Tarzan), Anouk Snel (Theater Terra, Amélie de Musical) en Suzanna Pleiter (100% COCO de Musical – Nominatie Musical Award 2022).

Pride & Prejudice wordt internationaal ontwikkeld en geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties, in Nederland bekend van Amélie de Musical, Theater Terra en Brugklas de Musical. Script en liedteksten worden geschreven door Jeremy Baker, de muziek is van Fons Merkies en de regie van Wesley de Ridder. De muziek in de musical is frisse pop-musical-muziek en wordt live op het toneel gespeeld door een female multi-instrumentalist.

Het verhaal
Elizabeth Bennet heeft een mening over alles en iedereen: haar vier zussen, haar ouders, haar buren, eigenlijk ontkomt heel Engeland tijdens het strikte Regency-tijdperk niet aan haar scherpe blik en genadeloze oordeel. Ze is te trots om aan haar opinies te twijfelen, totdat ze in de knappe maar scherpzinnige Mr. Darcy haar gelijke ontmoet. En precies hij bekent onverwacht de liefde aan haar. Gelukkig wordt het in deze nieuwe musicalversie eindelijk tijd voor de vrouwen om zélf te bepalen wat ze willen met hun leven en zijn zíj aan het woord, in een all female cast!

 Pride & Prejudice is als musical te zien in de Nederlandse theaters van oktober 2023 tot en met maart 2024. De Amerikaanse tournee start in 2025.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025