Musicalnieuws.nl

Wegzwijmelen bij The Simon & Garfunkel Story

Authentiek, spannend, een echte traktatie, verbazingwekkend, betoverend, gewoon ongelooflijk. Het zijn enkele koppen uit de Engelse media om ‘The Simon & Garfunkel Story’ te omschrijven. De hitshow van West End is nu opnieuw te zien in Nederland.

‘The Simon & Garfunkel Story’ gaat over het fascinerende verhaal van twee jonge Amerikaanse jongens uit Queens New York die uitgroeiden tot ’s wereld meest succesvolle muzikale duo aller tijden. 
 
Paul Simon en Art Garfunkel begonnen tijdens hun middelbare schooltijd in de jaren ’50 met het zingen van liedjes van onder andere The Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom & Jerry aan en werd hun carrière officieel gestart. ‘Hey schoolgirl’ was in 1957 hun eerste hit. Pogingen om nog meer hits te schrijven bleken niet succesvol en na de middelbare school volgden de tieners hun eigen weg. 
 
Pas in 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze voor het eerst op onder de naam Simon & Garfunkel. In januari 1966 haalde de remix van hun liedje The Sound of Silence plotseling de hoogste positie in de Amerikaanse hitlijsten. Na de soundtrack van de film The Graduate met Dustin Hoffman in de hoofdrol was de naam Simon & Garfunkel definitief gevestigd. 
 
Hun rustige goed in het gehoor liggend en mild maatschappijkritische nummers bleek een schot in de roos. Liedjes als The Sound of Silence, Homeward Bound, I Am a Rock, Kathy’s Song, A Hazy Shade of Winter, Mrs. Robinson, The Boxer en Bridge over troubled water zijn nog altijd bij veel mensen bekend. 
 
In The Simon & Garfunkel Story’ komen alle hits voorbij en deze worden op perfecte wijze uitgevoerd door William Sharp als Paul Simon en Oliver Cave als Art Garfunkel. In de show wordt ook uitgelegd waarom het duo vreemd genoeg in 1970 op hun hoogtepunt uit elkaar ging. 
 
Wie ‘The Simon & Garfunkel Story’ de eerste keer heeft gemist, krijgt dit theaterjaar in de reprise een nieuwe kans. 
 
The Simon & Garfunkel Story: gezien op woensdag 15 februari in theater Aan de Schie in Schiedam. 

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025