Musicalnieuws.nl

Wegens succes komt De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen terug naar het theater

Vanwege het aanhoudende succes van de Boomhut-serie van Meneer Monster komt het theatergezelschap komend seizoen kort terug met de eerste voorstelling uit de serie: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen.

In deze door pers en publiek bejubelde voorstelling staan de wonderlijke avonturen uit de bestseller De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen – geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton - centraal. De voorstelling won zowel de ZAPP Theaterprijs als een Zilveren Krekel. Voor de Boomhut voorstellingen zijn inmiddels ruim 65.000 kaarten verkocht. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is van 8 mei t/m 23 juni 2024 te zien in veertien steden.
 
De Waanzinnige Boomhut
De waanzinnige boomhut is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. De boeken zijn geschreven door de Australische auteurs Andy Griffiths en Terry Denton. Meneer Monster bewerkte de bestsellers samen met het Australische CDP Theatre Producers tot familievoorstellingen vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. 
 
In Australië was De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen de best bezochte jeugdvoorstelling in het Sydney Opera House ooit. Totdat deze ingehaald werd door de andere delen uit de reeks. Afgelopen najaar schreef Andy Griffiths als eerste buitenlandse schrijver ooit het Kinderboekenweekgeschenk.
 
Meneer Monster
Meneer Monster is een stoer, fris en eigenzinnig jeugdtheatercollectief. Het gezelschap maakt cartoonesk en beeldend actietheater voor de hele familie. Ze bewerken o.a. internationale jeugd-bestsellers tot toegankelijke theaterhits, zoals De waanzinnige boomhut, Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en De Gruffalo. Het vaste team van Meneer Monster bestaat uit Chris Koopman, Christiaan Bloem, Olaf van de Ven en Freek Nieuwdorp.
 
Juryrapporten:
"Een fantastisch toneelbeeld dat niet zou misstaan in een mega filmproductiew1NK3l16.” - VSCD Theaterjury
 
"De kinderjury bekroonde De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen vanwege de originele manier van spelen en vertellen, de bizarre en chaotische humor, het prachtige decor, maar ook omdat de makers laten zien wat je allemaal kunt met fantasie. 'Ze maakten van iets simpels iets héél erg spectaculairs.” - Kinderjury ZAPP Theaterpijs
 
Meer informatie en de speellijst: bostheaterproducties.nl

Spel Christiaan Bloem, Olaf van de Ven, Chris Koopman | Regie Liesel Badorrek | Tekst Richard Tulloch, Edward van de Vendel | Origineel Decor en Kostuums Mark Thompson | Decor en Kostuums Jan Willem van der Schoot, Jantien Roozenburg | Geluidsontwerp Chris Koopman | Lichtontwerp Bart van den Heuvel | Techniek Marco Koppers Max Auer

Producties Musical 2.0 - 2024/2025