Musicalnieuws.nl

Wegens grote belangstelling: extra voorstellingen Het Pauperparadijs in Carré

Wegens grote belangstelling gaan er extra voorstellingen van het theaterspektakel Het Pauperparadijs in Koninklijk Theater Carré in de verkoop. De acht extra voorstellingen zijn gepland van 31 juli tot en met 5 augustus. De kaartverkoop start maandag 4 juni 2018.

Het Pauperparadijs – van buitenlocatie naar Carré
Twee zomers lang was het theaterspektakel naar de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen te zien op een buitenlocatie in Veenhuizen (Drenthe). Na deze compleet uitverkochte voorstellingen is Het Pauperparadijs vanaf 4 juli te zien in het Amsterdamse Carré. Decorontwerper Michiel Voet heeft samen met regisseur Tom de Ket speciaal voor de theaterversie een set ontwikkeld die grootsheid uitstraalt en het gevoel van de beklemmende armoede benadrukt waar het stuk over gaat. Suzanna Jansen en Tom de Ket pasten het script aan; de Amsterdamse verhaallijn wordt meer benadrukt.

Suzanna Jansen: “Nu we het verhaal van de ‘paupers’ gaan vertellen in de stad die zo’n belangrijke rol in hun leven speelde, hebben we het script wat aangepast. Amsterdam zit in het DNA van de voorstelling, daarom hebben we de stad een nadrukkelijkere rol gegeven.”

De theatervoorstelling volgt, net als het boek, de geschiedenis van twee paupers die in de armengestichten in Drenthe terecht komen. Teunis, een jonge Amsterdamse wees gespeeld door Steyn de Leeuwe, wordt daar verliefd op bewakersdochter Cato (Margreet Boersbroek). Hun verboden liefde ontmoet veel tegenwerking en uiteindelijk proberen ze de kolonie te ontvluchten. Op basis van de scriptwijzigingen schreef de band Lavalu, verantwoordelijk voor de muziek in de voorstelling, drie nieuwe nummers voor de speelserie in Carré. Deze songs maken duidelijk hoe hoofdrolspelers Teunis en Cato hun weg in de hoofdstad vinden na een jarenlang verblijf in de barakken van Veenhuizen.
 
Theaterspektakel Het Pauperparadijs in Carré: 4 juli tot en met 5 augustus 2018
Script en regie: Tom de Ket
Naar het verhaal van Suzanna Janssen
Dramaturgie: Suzanna Janssen
Muziek: Lavalu
Decor: Michiel Voet
Choreografie: Lonneke van Leth
Geluidsontwerp: Peter Zwart
Lichtontwerp: Uri Rapaport en Pepijn van der Sanden
Cast: Dragan Bakema, Rosa da Silva, Paul Kooij, Steyn de Leeuwe, Mattijs Ygosse, Imke Smit, Margreet Boersbroek, Manon Nieuweboer, Peter Drost, Gusta Geleijnse, Jan Tekstra, Myrthe Burger, Kees Boot, Lotti Hellingman, Bart Rijnink, Debbie Korper en Stefan Rokebrand.

Kijk HIER voor ons fotoverslag