Musicalnieuws.nl

Weer even jong bij de Simon & Garfunkel Story

Op 5 maart was MusicalNieuws bij de Simon & Garfunkel Story in het Flint Theater in Amersfoort. We moeten toegeven: We waren sceptisch. Paul Simon en Art Garfunkel, het iconische folk duo uit de jaren zestig, zijn immers niet de makkelijkste om te coveren.

We speelden in jongere jaren hun liedjes op elke mogelijke gelegenheid en konden ze woord voor woord meezingen, dus dachten we te weten waar we het over hadden: Simon & Garfunkel zing je niet zo maar even na. Het duurde echter niet lang voor we onze woorden moesten inslikken: Al na één lied merkten we dat de Engelse Sam O’Hanlon en Charles Blythe met hun zangprestaties het duo meer dan eer aan doen.

Zoals de naam van de show al doet vermoeden, geeft de Simon & Garfunkel Story een presentatie van de carrière van het duo, beginnend in 1957 toen zij nog het duo Tom & Jerry waren, en eindigend in 1981 met het legendarische concert in het New Yorkse Central Part waar een half miljoen mensen genoten van de reünie van het legendarische tweetal. Sam O’Hanlon en Charles Blythe worden enthousiast begeleidt door Leon Camfield op de basgitaar, Adam Smith op de elektrische gitaar en keyboards, en Mat Swales op de drums.

De prachtige zangstemmen van Sam O’Hanlon en Charles Blythe laten alle grote successen van Simon & Garfunkel de revue passeren. Van Bleecker Street tot Bridge Over Troubled Water, in elk lied waren de twee New Yorkers even in Amersfoort en was het publiek weer even terug in de roerige jaren zestig en begin jaren zeventig, vooral met de geweldige en haarzuivere uitvoering van Bridge Over Troubled Water die de avond afsloot.

Kortom, MusicalNieuws hoopt dat iedereen die van het genre houdt de gelegenheid met beide handen aangrijpt om de Simon & Garfunkel te gaan zien en vooral horen!

De speellijst vindt je HIER

Voor ons fotoverslag klik HIER