Musicalnieuws.nl

Web Side Story van Hofplein Rotterdam mag gezien worden‏

Het is een druk jaar voor Hofplein Rotterdam. Terwijl het geprezen De Loop der Dingen nog maar enkele weken geleden in première ging werd gisteren, 24 februari, al weer de eerste voorstelling van Web Side Story gespeeld. Web Side Story is een dansvoorstelling voor 16 jongeren met een choreografie van Catarina Campinas Furtado en Jaakko Toivonen. De voorstelling is geïnspireerd op de bekende film en musical West Side Story met muziek van Leonard Bernstein.

De hoofdrolspelers uit West Side Story, Tony en Maria, hadden één wens: voor altijd samen zijn. De makers van Web Side Story vroegen zich af wat er zou zijn gebeurd als Tony en Maria in tegenstelling tot de film wel samen verder hadden kunnen leven en hoe hun leven dan zou zijn verlopen. Een verhaal over verliefd worden, verkering krijgen en de ups en downs van het hebben van een relatie. Web Side Story gaat echter niet alleen over liefdesrelaties maar ook over vriendschappen in het algemeen en de wijze waarop iedereen met elkaar verbonden is.
 
De voorstelling volgt daarmee niet het verhaal van West Side Story, maar muzikaal zijn er wel flarden van de muziek van Leonard Bernstein te ontdekken, die subtiel in de voorstelling verweven zijn. Daarnaast wordt er onder meer gedanst op muziek van Carlos Santana (“Maria Maria”, ook een nummer dat verwijst naar West Side Story) en U2 (“With or Without You”). Voor het décor is gekozen voor een kleurige latijnse sfeer met waslijnen gevuld met shirts en overhemden in verschillende kleuren, die door de spelers zelf in hoogte versteld kunnen worden. Ongeveer halverwege de voorstelling wordt het publiek aangespoord om de mobiele telefoon aan te zetten voor een kort intermezzo.
 
Web Side Story wordt gedanst door cast A (Julia Lettinga, Nuria Tabak, Noa Schot, Bjorn Bakker, Myrthe van Herk, Trisha van Oevelen-Niehot, Floyd Mc Koy, Kathy van Kleef, Emma Meijboom, Melydia Santos Monteiro Vieira, Zione Ormskerk, Diomayra Rodriques, Jelena Gorina, Frederique Gajentaal, Nora de Bruijn, Ellen van Noordwijk) en cast B (Isabel Paz Vilela, Maite Levy, Thyrza Coenraad, Bjorn Bakker, Vera Bonefaas, Dieuwertje de Boer, Tycho de Greef, Chiara Glen, Anna de Groot, Lotte Hubers, Vivianne Cruz Calvo, Mirabai Feenstra, Anna van der Weerden, Emma Spruijt, Rosalie Oostenbrink, Doortje Groenendijk).
 
MusicalNieuws mocht Web Side Story al ruim een week geleden bekijken en maakte een fotoreportage die bij de fotoverslagen op deze site is terug te vinden. Wil je meer foto’s zien van Web Side Story hou dan onze facebook pagina in de gaten waar we binnenkort een uitgebreidere reportage zullen plaatsen. Web Side Story kan echter het best in het theater worden bekeken. De voorstelling is nog te zien in de thuishaven in Rotterdam op 26 (cast A), 27 (cast B) en 28 februari (cast A) en op 5 (cast B) en 6 (cast A) maart. Op 13 maart wordt nog een voorstelling gespeeld in Theater de Willem in Papendrecht.