Musicalnieuws.nl

We want Queen: we want it all... and we want more!

Op maandag 22 februari 2015 was MusicalNieuws aanwezig in een kleine theaterzaal in Wijk bij Duurstede bij de concertante: We Want Queen.

Als grote liefhebbers van zowel  Queen en van de musical We Will Rock You keken wij al weken uit naar deze avond en waren onze verwachtingen behoorlijk hoog. Wetende dat de hoofdrollen zowel vanavond als in de musical gespeeld werden door de geweldige John Vooijs en Marjolein Teepen, wisten wij eigenlijk wel dat het goed zou komen….. en dat deed het zeker!

Het was een heerlijk intieme concert versie van de musical met slechts 8 vocalisten, maar wel met ijzersterke stemmen. De teksten van die liedjes werden ongeveer zoals in de musical gezongen alleen andere volgorde, dus enkel de liedjes die in de musical vertaald zijn werden in het Nederlands gezongen (alhoewel er stiekem ook een Vlaamse versie bij zat), de overige liedjes werden in de originele versie gezongen.

Naast hoofdrolspelers Marjolein en John was daar Maike Boerdam in de rol van de Killer Queen, de slechterik van de show, ze vervulde haar rol op heerlijke wijze, inclusief wat geflirt in het publiek. Sander van Voorst tot Voorst nam de wat lastigere liedjes van het hulpje van Killer Queen, Kashoggi voor zijn rekening en wat Sander doet, doet hij fantastisch, wat heeft deze man toch een heerlijke stem!

Verder zijn er in de show de rollen van Britt, Ozzy en DJ en die werden verder vervult door Michiel de Meyer, Barry Bogman, Marije van Sonsbeek en Barbe van den Brand.

Michiel hebben wij al in meerdere producties gezien, zoals Hartsvrienden en Kiss of The Spiderwoman  en verwachten hem zeker nog in veel producties te zien.
Ook Barbe zagen wij in professionele producties, zoals Zorro en Sister Act. In Sister Act was zij zelfs de understudy van Christanne de Bruijn voor de rol van Zuster Maria Roberta. Wat zij ook op fantastische wijze deed.
Marije zagen wij eerder in de Theatervoorstelling Jeans, waarin een ding zeker is: je moet kunnen dansen en zingen en dat kan Marije zeker!
Tenslotte heeft Barry Bogman ook veel ervaring in het entertainment, maar heeft ook de rol van Bumba Lu gespeeld in de Bumba show van Studio 100.

Kortom jonge producent Giovanni Sturkenboom heeft een risico genomen om deze concertante op de planken te brengen, maar heeft uitstekende keuzes gemaakt die geweldig hebben uitgepakt en zeker voor herhaling vatbaar is.

Musical 2.0 audities juni 2024