Musicalnieuws.nl

We want more is een heel bijzonder toetje

Bewaar het beste voor het laatst en met ‘We Want More’ krijgt het theaterseizoen wel een heel bijzonder toetje. In deze hilarische en muzikale komedie staan de grappigste actrices van Nederland voor het eerst samen op het toneel.

‘We Want More’ gaat over de reünie van het legendarische vrouwenkoor Womens World. Onder de bezielende leiding van docente Mia (Petra Laseur) was Womens World begin jaren negentig een begrip. Met repertoire van Prince tot Madonna beroerde het vrouwenkoor menig publiek. De vrouwen reisden stad en land af en hadden een geweldige tijd. Op de avond die hun grote doorbraak zou moeten zijn, liep alles anders en spatte het koor uiteen.

Twintig jaar later komen de dames voor een reünieconcert bij elkaar. Tijdens het weerzien en de voorbereidingen op het optreden blijkt dat het leven niet voor alle vrouwen is verlopen zoals gehoopt en door onverwachte onthullingen komen de verhoudingen op scherp te staan.

Petra Laseur is als koorleidster Mia dé komische noot in ‘We Want More’. Mia kreeg een beroerte, zit nu in een rolstoel en verhaspelt uitdrukkingen. Rop Verheijen is de enige man tussen al het vrouwengeweld en hij houdt uitstekend staande. Verheijen speelt Sally het mysterieuze koorlid die zomaar verdween. Anne-Marie Jung is de truttige moeder van zeven kinderen, Wimie Wilhelm met haar lage bromstem de ruige motorchick, Angela Groothuizen de diva uit Los Angeles.

De grote uitblinker is Elise Schaap als de getroebleerde lesbienne Edda. Ook de andere vrouwen spelen belangrijke personages en er valt geen enkele zwakke schakel te bespeuren. De cast vormt een mooi hilarisch, muzikaal en komisch geheel. De geweldige samenzang in de nummers van onder meer Bruno Mars (Uptown Funk) en The Beach Boys (God Only Knows) is een genot om naar te luisteren. En op het eind schreeuwt het publiek dan ook meer dan terecht We Want More.