Musicalnieuws.nl

Wat nou oud?! Een nieuw tragikomisch toneelstuk over ouder worden in een snelle maatschappij

Op dinsdag 13 november was Musicalnieuws aanwezig bij het tragisch komisch toneelstuk "Wat nou oud?" in het Zaantheater in Zaandam.

Bruun Kuijt en Jan Elbertse spelen de rol van hun leven als liefdespartners in een twee uur durend toneelstuk over ouder worden en omgaan met de vergeetachtigheid.

Bruun en Jan hebben de schrijver Wannie de Wijn bereid gevonden dat gegeven op een komische en ontroerende wijze uit te werken. 

Ze spelen twee gepensioneerde acteurs die nog één keer gevraagd worden een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. Zullen de beide heren in staat zijn hun act in één minuut te presenteren en de waanzin van deze snelle maatschappij te overleven? 
Voor jong en oud met vergeetachtigheid is deze voorstelling heel herkenbaar zijn; soms met een lach, maar meestal met een traan.

Als oude mannen worden ze gezien als versleten, saai, lelijk, zwak of feitelijk uitgerangeerd in onze snelle maatschappij. Ondanks tegenslagen blijft de liefde tussen de twee mannen sterk en voelbaar in de zaal.

Onder de regie van Allan Zipson is “Wat nou oud?” een herkenbare tragikomische voorstelling geworden voor zowel oud als jong.

Door: Yvonne Zwarts 

Kijk HIER voor ons fotoverslag van het slotapplaus
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025