Musicalnieuws.nl

Warm worden van de prachtige stem van Pia Douwes in A Midwinter's Tale

Op zaterdag 17 december was MusicalNieuws aanwezig in het Fulcotheater in IJsselstein bij “A Midwinter’s Tale”, het nieuwe programma van Max Smeets.

Max Smeets heeft muzikaal zijn sporen in zowel binnen als buitenland zeker wel verdient.
Zo was hij in Duitsland dirigent van grote producties zoals ‘Les Miserables’ en ‘Miss Saigon’ en in Nederland onder andere als pianist begeleider van vele grote namen, zoals Marjon Lambriks, Caroline Kaart, Jasperina De Jong en vele anderen. In februari 2000 werd het orkest ‘Maxemillecorde’ ten doop gehouden.

Met Maxemillecorde gaat Max Smeets terug naar zijn roots als pianist-dirgent. Men kan met een gerust hart zeggen dat hij de vreugde van het pianospelen herontdekt heeft. Tevens zorgt hij voor alle muzikale arrangementen. Jaarlijks brengt hij met Maxemillecorde een nieuw theaterconcert in de Vlaamse en Nederlandse theaters.
 
Dit jaar brengt hij A Midwinter’s tale waarbij hij als solisten Pia Douwes en Dimitri Verhoeven heeft aangetrokken.
Bij de tour worden ook diverse zangkoren de kans gegeven om op te treden met dit prachige orkest en fantastische vocalisten. In het Fulcotheater in IJsselstein mocht het dameskoor: “Vrouw IJsselstein swingt” acte de presênce geven en dat deden zij met verve.
 
MusicalNieuws volgt vakvrouw Pia Douwes al jaren en dat zij inderdaad een vakvrouw is bewijst zij keer op keer. Ook bij deze “A Midwinter’s tale” laat zij vele facetten van haar zangkwaliteiten horen. Tijdens dit avontuur staat de Vlaamse Dimitri Verhoeven naast haar. Ook Dimitri kennen wij al jaren uit diverse musicals. Dimitri heeft in 2005 de Vlaamse Musicalprijs gewonnen voor Beste Mannelijke Hoofdrol voor zijn rol in de musical Bloedbroeders.
 
A MIDWINTER'S TALE
Winter. Knetterend haardvuur, warme jassen en dikke sjaals, korte dagen en koude nachten. Te midden van sneeuw en ijs heerlijk genieten van muziek met een winters thema.
Niemand minder dan Pia Douwes brengt deze ode aan de winter. Met haar stem vult ze de zaal met warmte en gezelligheid. De koude van buiten zal al snel vergeten zijn.
Bekende klassiekers uit de musical-, film- en cabaretwereld komen in deze hartverwarmende winterreis voorbij. Van Let it go uit de animatiefilm Frozen, tot Die Winterreis van Schubert.
Een van Europa’s meest succesvolle musical actrice wordt in deze productie ondersteund door het orkest van Max Smeets en een “plaatselijk koor”.
Kortom: Een programma om de winter mee te omarmen.
 
Voor de volledige speellijst: http://maxemillecorde.com/kalender/2016-2017.html

Kijk ook of fotoverslag: http://www.musicalnieuws.nl//album/cat/884