Musicalnieuws.nl

War Child en Soldaat van Oranje – De Musical gaan samenwerking aan

War Child en Soldaat van Oranje – De Musical gaan een impactvolle samenwerking aan en verbinden het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden. De organisatie die zich al jaren inzet voor mentale steun aan kinderen in oorlog én de voorstelling over een groep vrienden die een keuze moest maken onder de druk van de oorlog, bundelen hun krachten. Gezamenlijk vragen ze aandacht voor de gevolgen van oorlog op je leven en roepen op om kinderen in oorlog nú te steunen.

Ernst Suur, directeur van War Child vertelt: “Wij doen er alles aan om kinderen in oorlog te helpen met het verwerken van traumatische ervaringen. Zodat ze dit niet de rest van hun leven meedragen of doorgeven aan een volgende generatie. Met methoden die psychosociale steun, bescherming en onderwijs combineren, helpen we kinderen los te komen van de oorlog. We stimuleren hun veerkracht zodat ze kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje - De Musical verbindt het verleden met het heden. Er is nog steeds oorlog in heel veel landen. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend, dat moeten we niet vergeten.”

Producent Fred Boot: “We hebben vanaf het begin in 2010, vandaag precies dertien jaar geleden, een missie om een belangrijk deel van onze geschiedenis aan nieuwe generaties door te geven. Hoe vertellen we de verhalen van onze ouders, grootouders aan onze kinderen zodat ze weten waar we als familie vandaan komen? Precies daar hebben War Child en Soldaat van Oranje – De Musical elkaar gevonden. De missie van War Child is om de oorlog uit een kind te halen. Ook steunt War Child de hele familie. Zo kunnen ze samen traumatische ervaringen bespreken en verwerken. En wordt hopelijk voorkomen dat ze worden doorgegeven aan de volgende generatie. Soldaat van Oranje hoopt iedereen – en vooral jongeren – op een toegankelijke manier te bereiken met het verhaal over ‘keuzes maken’. Zodat de verhalen van de Tweede Wereldoorlog worden besproken en onze vrijheid meer betekenis krijgt. Wij hopen met onze inmiddels grote achterban van 3,5 miljoen bezoekers een bijdrage te leveren aan de missie van War Child.”

De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje - De Musical wordt uitgewerkt in ondersteuning van kinderen in oorlog en bewustwording bij jongeren van de gevolgen van oorlog. Bijvoorbeeld d.m.v. educatie en muziek. De invulling daarvan wordt op een later moment bekend gemaakt.

Vandaag zijn de maanden februari t/m april 2024 toegevoegd aan het voorstellingsschema. Meer informatie: soldaatvanoranje.nl. Sinds de allereerste voorstelling op 10 oktober 2010 is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden inmiddels aan meer dan 3,5 miljoen mensen (door-)verteld.

Soldaat van Oranje - De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. De voorstelling is in een regie van Theu Boermans, met een script van Edwin de Vries, met liedteksten van Pamela Phillips Oland, muziek van Tom Harriman en in een decor van Bernhard Hammer 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025