Musicalnieuws.nl

Walter Damen en Bieke Ilegems gaan het verbale duel aan in Assisen IV - De Sterrenmoord

Uitgezonderd. pakt uit met opvallende topnamen in hun nieuwste, interactieve assisenproces in het theater

 
Video: cast Asssisen IV - De Sterrenmoord is bekend
Op 18 juni 2022 gaat het interactieve ASSISEN IV – DE STERRENMOORD van productiehuis Uitgezonderd. in première, te bekijken in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Producenten Bob Jennes en James Cooke  maakten bekend wie deze assisenzaak tot leven zal brengen op de scène.  Bovendien gaven ze antwoord op de vraag die op ieders lippen brandde... Wie volgt het gouden duo Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers op die respectievelijk als  procureur des konings en advocaat van de verdediging drie spannende edities lang tegen elkaar de handschoen opnamen? De bekendmaking van deze twee nieuwe protagonisten zorgde dan ook voor een verrassende onthulling in de culinaire hotspot Botanic van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Een mooie knipoog naar de assisenzaak over een moord op een culinaire journalist.  Actrice en presentatrice Bieke Ilegems vertolkt de rol van advocaat en mag in dit interactieve, assisenproces elke voorstelling in de clinch gaan met meester Walter Damen die in de huid van de procureur des konings kruipt. Acteur Frans Maas neemt zoals steeds de rol van de voorzitter van het hof op zich. Deze keer moet hij de orde zien te bewaren tijdens de ondervragingen van de getuigen Veerle MalschaertKim Van Oncen en Manou Kersting. Op de beklaagdenbank zetelt acteur Tom Audenaert als de sterrenchef die beschuldigd wordt van de moord op een culinair journalist vertolkt door Peter Thyssen Walter Damen licht toe hoe hij deze beslissing nam: 
"Voor mij was het een hele verrassing toen ik telefoon kreeg van James Cooke. Ik heb er even over getwijfeld omdat ik natuurlijk geen echte acteur ben. Toen ik hoorde dat ik met allemaal toppers mocht samenwerken en er bovendien ook een dramaturg aanwezig zou zijn, was ik meteen helemaal overtuigd. Voor mij is dit een unieke kans. Het is duidelijk dat het bloed van de familie Damen kruipt waar het niet gaan kan en dat is dus op de planken." Bieke Ilegems vertelt:  "Het is al een tijdje geleden dat ik nog heb geacteerd dus dit wordt een mooie uitdaging. Ik ben alvast dolblij om nog eens op de planken te mogen staan en zal me dan ook voor de volle 100 procent smijten." Regisseur Jaak Lema staat alvast 100% achter deze 8-koppige cast:  "Dit is naast de sterrenmoord, natuurlijk ook een sterrencast. Het wordt reikhalzend uitkijken om een doorwinterde topadvocaat als Walter ook te laten schitteren in een theaterzaal. Tegenover een multitalent als Bieke Ilegems wordt dit een duel om duimen en vingers voor af te likken. Reken daar nog ervaren theaterrotten als Peter Thyssen, Frans Maas, Manou Kersting en uiteraard Tom Audenaert bij en je hebt alle ingrediënten voor een spannende voorstelling. We werken af met twee pittige en sterke topactrices, Kim Van Oncen en Veerle Malschaert."
ASSISEN IV - DE STERRENMOORD - ROLVERDELING
 • Frans Maas - Voorzitter Jef Voorjans
 • Walter Damen - Procureur Vandaele
 • Bieke Ilegems - Advocate Devos
 • Tom Audenaert - Beklaagde Lucien Valcke
 • Peter Thyssen - Slachtoffer Hubert Van Parijs
 • Kim Van Oncen - Getuige Lieze Peeters
 • Manou Kersting - Getuige Maurice Claes
 • Veerle Malschaert - Getuige Mia Denys

ASSISEN IV - DE STERRENMOORD - HET VERHAAL Moord met een ster!

Invloedrijk culinair journalist Hubert Van Parijs wordt in zijn huis dood aangetroffen. Aanvankelijk denkt men aan een natuurlijke dood, maar sectie wijst naar vergiftiging. Onderzoek leidt naar chef  Lucien Valcke van het sterrenrestaurant Chez Lulu.  Hubert plaatste kort voor zijn dood een recensie  in de krant, waarin hij het restaurant betitelt als “ster-onwaardig”. Een mager zesje. Een artikel dat niet zonder gevolgen blijft: een dergelijke kritiek kan hem zijn ster, zijn reputatie en zijn restaurant kosten. Genoeg redenen om iemand te vermoorden?  

INTERACTIEF CONCEPT: "ASSISEN 4 - DE STERRENMOORD"

Regisseur Jaak Lema staat garant voor een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld. 
 

"ASSISEN IV - DE STERRENMOORD" IN THEATER ELCKERLYC TE ANTWERPEN - www.uitgezonderd.be

Assisen IV - De Sterrenmoord is een productie van Uitgezonderd.
 • Producenten: James Cooke en Bob Jennes
 • Regie: Jaak Lema
 • Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer
 • Uitvoerend producent: Sil Poppe
 • Met: Frans Maas, Bieke Ilegems, Walter Damen, Tom Audenaert, Kim Van Oncen, Veerle Malsschaert, Manou Kersting en Peter Thyssen
Locatie: Theater Elckerlyc Vanaf 17 juni t.e.m. 3 juli 2022
Info & tickets: www.uitgezonderd.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025