Musicalnieuws.nl

Wakkabakkaboe! Veel plezier met Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks

Na het succes van ‘Dolfje Weerwolfje de Musical’ is het nu tijd voor een vervolg: ‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’. Een musical vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. De musical is ging op zondag 13 oktober in premiere in de Goudse Schouwburg in Gouda en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes. Als de moerasheks, juf Minuul, erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is, wordt Dolfje gevangengenomen. Dan barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. Foeksia weet niet wat ze moet doen. Zal Dolfje ooit nog vrijkomen?

Luca Gielissen en Caitlynn van der Meer mochten op de première schitteren als de titelrollen van Dolfje en Foeksia. Zeker Caitlynn weet het publiek in de pakken met haar leuke momenten en perfecte mimiek. Luca laat zien en vooral horen dat hij als beste kan janken naar de maan! Met vol enthousiasme jankte de jonge talenten samen met een zaal vol fans. Dit tweetal speelt afwisselend de rol met nog 6 andere kinderen; Mees Sidler, Tygo Nupoort, Giando Lauwerens, Larissa van der Goes, Tzippy de Wolff & Lola van den Broek.

De jonge cast wordt bijgestaan door de vier volwassenen die allen meerdere rollen hebben. Bente van den Brand weet het publiek volledig in te pakken als de moerasheks Minuul. Haar komische timing is van hoog niveau en haar mimiek is top. In haar speech over de heksenoorlog komt ook de komische timing van Pascalle Langhorst naar boven. In het nummer “Val aan” hebben de dames een leuke chemie en vullen elkaar geweldig aan. Finn Poncin kruipt opnieuw in de rol van Opa weerwolf. En ook dit maal laat deze duizendpoot zien nergens zijn hand voor om te draaien. Danny Westerweel als de tovenaar Kwark is een goede schakel in deze voorstelling. Zijn fijne lage stem past mooi bij de rol van de tovenaar. Zijn spel samen met de kleine Foeksia is fijn om naar te kijken.

Het decor en de kostuums was ook dit maal in de handen van Joris van Veldhoven. De kostuums zijn prachtig, het kleurenschema per karakter is onwijs slim bedacht, van top tot teen ziet het er piekfijn uit. Er is bij de heksen zelfs plaats gemaakt voor bijpassende toverstokken en een handig vakje om ze op te bergen. Het decor met de bezem-bomen zijn een geweldige vondst en passen goed bij de thema van het boek van Paul van Loon waar alles op gebaseerd is.

Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks is een leuke show voor jong en oud waarin alle leeftijdsgroepen andere lachmomenten zullen beleven. Deze familievoorstelling is nog tot en met 1maart 2020 te zien in theaters in heel Nederland!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025