Musicalnieuws.nl

Waanzinnig Gedroomd: nog even genieten van Project M‏

Er zijn musicals die het waard zijn om vaker te bekijken. Waanzinnig Gedroomd met liedjes uit het rijke repertoire van Kinderen voor Kinderen is zo’n musical. Tot en met 23 augustus krijgt iedereen de kans om de musical nog een keer te zien en zij, die de musical nog niet hebben gezien, krijgen dan gelukkig een herkansing. Want Waanzinnig Gedroomd is tot die datum nog even terug op de plek waar het 19 oktober vorig jaar allemaal begon met de première.

Waanzinnig Gedroomd vetelt het verhaal van Guus, die samen met zijn moeder is verhuisd en moet wennen aan zijn nieuwe school. De klas waar hij in zit blijkt een hoofdpijndossier te zijn voor de directeur Hendrik van Kampen en Meester Augustus wordt aangetrokken om de klas weer bij de les te krijgen zodat de directeur weer goede resultaten kan presenteren. Meester Augustus introduceert het Project M(uziek). Dat project leidt uiteindelijk inderdaad tot meer begrip in de klas voor elkaar en een stukje saamhorigheid en tolerantie. En maakt duidelijk wat er achter het gedrag van elk kind zit. Zo wordt langzamerhand ook het verhaal van Guus duidelijk voor iedereen.
 
 
Het verhaal van Guus blijkt een bijzonder verhaal te zijn en geeft, samen met het verhaal van de klas, genoeg stof voor een leuke en op sommige momenten ontroerende musical. Een bijzonder verhaal, maar toch ook weer niet. Want het is een verhaal dat voor iedereen herkenbaar is en dat zo maar echt gebeurd kan zijn. Sterker nog: wat Guus is overkomen gebeurt in het echt ook. Dat is ook de kracht van de musical Waanzinnig Gedroomd en ook de liedjes van Kinderen voor Kinderen. Ze gaan over alledaagse en bijzondere gebeurtenissen en situaties die iedereen wel eens overkomen zijn.
 
 
Een bijzonder gewoon verhaal, een décor dat bestaat uit kartonnen verhuisdozen, castleden die (onder leiding van Wim Veenhof) zelf voor de muzikale omlijsting zorgen, en liedjes die iedereen wel mee kan zingen: dat maakt Waanzinnig Gedroomd tot een heerlijke musical. Tijdens deze allerlaatste serie voorstellingen wordt de rol van Meester Augustus gespeeld door Pepijn Gunneweg, bij kinderen vooral bekend van De BZT Show, maar ook al jaren in het theater te zien geweest als lid van de Ashton Brothers en in musicals als Spamalot. De rol van moeder van Guus wordt gespeeld door Rianne Botma. Michelle Courtens (Anouk van Kampen), Niels Gooijer (vader van Guus) en Ian Bok (Hendrik van Kampen) hernemen hun rol.
 
 
Tijdens de eerste voorstelling van deze zomerserie bestond de kindercast uit Stijn Holewijn (Guus), Lianne Pijpers (Lily), Manouk Pluis (Zoë),Philip van Loosbroek (Daan), Hannah Bruijs (Emma), Jaïr Faria (Ahmed), Carmen von Michaelis (Julia), David Oudijk (Marc), Emma Schipper (Mieke) en Hailey Bergwijn (Sabrina).
 
Waanzinnig Gedroomd is nog tot en met 23 augustus te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025