Musicalnieuws.nl

Waanzinnig dromen in het DeLaMar Theater: voor één keer mocht het echt!‏

In de nacht van 9 op 10 juni had het DeLaMar Theater wel heel bijzondere nachtgasten. Voor één keer mochten de kinderen, die in augustus de laatste voorstellingen van de musical Waanzinnig Gedroomd gaan spelen, namelijk de nacht doorbrengen op het podium van de Wim Sonneveld Zaal. Op exact dezelfde plek dus waar ze het publiek straks weer gaan vermaken.

Deze avond was de zaal echter nog leeg en brachten de kinderen de nacht (heel toepasselijk) door tussen de decorstukken, kostuums, pruiken en rekwisieten van de dreamgirls. Voordat het licht uitging werden er echter eerst nog een paar liedjes gezongen met de castleden Pepijn Gunneweg, Rianne Botma (beiden nieuw), Michelle Courtens en Niels Gooijer. Daarna was het tijd om de tanden te poetsen en werden er nog een paar verhaaltjes verteld door de castleden en scriptschrijver Roeland Fernhout. Ook werd er nog voorgelezen uit een boekje met teksten van Annie M.G. Schmidt, waarna het licht uitging en de kinderen de ogen dicht deden en in slaap vielen.
 
Althans, dat deed men voorkomen, want MusicalNieuws ging naar huis op het moment dat het licht uitging. Zonder pottekijkers zal het allicht nog heel gezellig en bijzonder zijn geweest, daar op dat podium. En de kinderen kennende zullen er nog heel wat (Kinderen voor Kinderen) liedjes gezongen zijn in het donker. Om de ochtend daarna weer wakker te worden met een wijsje in hun hoofd. Philip en Sam hoorden een week eerder dat ze in het DeLaMar Theater mochten slapen. “Ik had er meteen heel erg veel zin in,” zegt Philip. Sam: “Ik ook!”. Sam heeft de voorstelling zelf nog niet gespeeld, maar Philip is er al vanaf het begin bij. “Het was super leuk,” zegt hij. “De première vond ik het leukste, maar dit is ook de eerste keer dat ik mee speel in een musical en dit was dus een hele grote stap. Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen in een musical!”
 
Na een succesvolle tour krijgt de musical Waanzinnig Gedroomd dus een mooi staartje in het DeLaMar Theater. Van 12 tot en met 23 augustus is de musical nog 10 keer te zien, waarbij de rollen die gespeeld werden door Lotte Noordanus en Steyn de Leeuwe dus overgenomen worden door Rianne Botma en Pepijn Gunneweg. Een mooie gelegenheid om de musical nog een keer te bekijken. Dat vindt scriptschrijver Roeland Fernhout ook. “Na de première heb ik de musical veel te weinig kunnen zien, en daarom ben ik erg blij dat hij weer even terug komt. En waren zo veel verschillende kinderen en ik heb natuurlijk ook een hele volle agenda. Gelukkig kan ik nu dus nog een aantal mensen zien spelen.”
 
Nieuwkomer Pepijn Gunneweg won in 2001 een musical award voor Koning van Katoren. Daarna had hij zjn handen vol aan de Ashton Brothers, met een uitstapje naar de musicals in de vorm van Spamalot. De meeste kinderen kennen hem natuurlijk van de BZT Show, die hij wekelijks presenteert met Jetske van den Elsen. Nu is hij dus weer even terug in de musicalwereld met Waanzinnig Gedroomd, waarin hij de rol van meester Augustus zal spelen. "Deze winter ben ik gestopt bij de Aston Brothers. Vrij snel daarna rinkelde de telefoon en hoorde ik dat Steyn de Leeuwe de verlenging in het DeLaMar Theater niet meer zou kunnen doen. En mij werd gevraagd of ik die rol wilde spelen," vertelt Pepijn ons, vlak voordat de lichten uitgaan. “Ik had de voorstelling al gezien en ik was laaiend enthousiast, dus ik hapte meteen toe. Het leuke van de voorstelling vind ik dat we, naast dat we acteren en zingen, alle instrumenten zelf bespelen. Voor mij is dat sowieso een uitdaging, om dat in zo’n korte tijd allemaal te leren, maar dat maakt zo’n avond ook extra bijzonder.”
 
We vragen hem verder wat hij ervan vindt om met kinderen te spelen. “Dat lijkt me heel erg leuk. Ik doe natuurlijk een kinderprogramma maar met kinderen in een theaterstuk spelen heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Wat me ook leuk lijkt is dat je met verschillende casts speelt en dat zijn dus allemaal andere kinderen waardoor je dus elke avond iets heel anders terugkrijgt. Daar leer je veel van. En ze zijn allemaal echt heel erg goed. Ik heb de voorstelling inmiddels een aantal keer gezien met verschillende bezetting en ik zal echt mijn best moeten doen. Er staan heel wat acteertalentjes tussen.”
 
“Ik speel meester Augustus, een hele leuke meester. Ik mag die rol ook zelf naar me toe trekken, dus ik hoef niet precies te gaan doen wat Steyn deed. In die zin kan ik daar heel veel van mezelf in kwijt en de ervaringen van de BZT Show kan ik hier ook weer in stoppen. Steyn is wat rustiger van aard dan ik, hij kan heel goed zingen en muziek maken. Ik ben wat meer een clown en ik hoop dat ik dat ook in de rol kwijt kan en wat meer grappen en grollen kan toevoegen. Maar misschien ook wel niet. Misschien is het ook wel een keer goed voor me om dat niet te doen, maar dat is verder aan de regisseur om dat af te bakenen. Ik ga met mijn talenten de repetities in en dan hoor ik wel wat ik mag toepassen en wat niet.”
 
 
“Ik ben opgegroeid met Kinderen voor Kinderen,” vertelt hij tot slot. “Ik wilde vroeger altijd bij Kinderen voor Kinderen, maar ik woonde te ver van Hilversum vandaan. Je moest namelijk binnen een straal van 25 kilometer rond Hilversum wonen. Ik ben opgegroeid met ‘Waanzinnig Gedroomd’ en ‘Tweedehands Jas’ en ik was smoorverliefd op de tweeling Dagmar en Lara. Dat waren mijn eerste grote liefdes. En daarom wilde ik ook zo graag bij dat koor zodat ik stiekem bij ze in de buurt kon komen. Misschien komen ze nu wel kijken naar mij, dat zou leuk zijn!”