Musicalnieuws.nl

Vuile huichelaar, goed voor een lach en een traan

De bedrogen vrouw was in 2008 het hoofdthema van de ‘niets-dekt-de-lading-feel-good-meezing-cabaret-show’ Vuile Huichelaar. Saskia van Zutphen en Paulette Willemse hebben in elf jaar tijd de doelgroep iets verbreed, want het duo deelt haar zieleroerselen nu met alle vrouwen.

In alweer de zesde (!) editie van Vuile Huichelaar staat het leven van de ouder wordende vrouw, die gezien wil worden en een beetje aandacht wil krijgen, centraal. Het recept van ‘Morgen begint nu’ is net als de voorgaande shows vrijwel onveranderd gebleven. Via verschillende typetjes schijnen Paulette Willemse en Saskia van Zutphen hun licht op relaties en het leven.
 
Paulette Willemse en Saskia van Zutphen leerden elkaar op de Akademie voor Kleinkunst in 1983 kennen en werken sindsdien samen. Ze begonnen als de groep De Meisjes met Stuck with a fantasy en werden meteen beloond met een Zilveren Harp. Via de Dutch Swing College Band, Gerard Joling, Koos Mark Big Band, het Eurovisie Songfestival en alle televisieprogramma’s die daarbij hoorden, maakten ze furore als de groep Mrs Einstein.
 
In 2008 werd Vuile Huichelaar geboren met de liefde als terugkerend thema. In ‘Morgen begint nu’ vragen de dames zich op hun onbewoond tropisch eiland af wat ze nu nog eigenlijk willen? Wat staat er op onze bucketlist? De Mount Everest beklimmen, parachute springen, mediteren in India? Was het maar zo simpel. De dames willen iets veel lastigers: ze willen gezien worden.
 
Het leven begint niet bij veertig en zestig is niet het nieuwe vijftig. Morgen begint nu, dus weg met al die toekomstplannen en geniet van het moment. De sketches zijn perfect in balans met de liedjes. Er mag worden meegezongen met de ene smartlap na de andere. Voor wie de songteksten niet helemaal uit zijn hoofd kent, is er een scherm waarop de teksten wordt geprojecteerd.
 
In het Fulcotheater in IJsselstein vielen op zaterdag 12 oktober een aantal mannen te bespeuren. Zij zaten er op eigen risico (met een vette knipoog), maar kwamen na de pauze ook aan hun trekken. Jong, oud, man of vrouw, alle toeschouwers verlieten met een grote glimlach op hun gezicht en al zingend het theater. Om Vuile Huichelaar een simpele karaoke-avondje te noemen, is véél te kort door de bocht. Vuile Huichelaar staat garant voor een lach en een traan om herkenbaar gedoe omlijst door liedjes van toen en nu.
 
De tijd vliegt, dus ga naar het theater. Want, MORGEN BEGINT NU!

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025