Musicalnieuws.nl

Vrolijke energie bij FAME!

Achttien stralende gezichten op het podium nemen je mee in de wereld van Fame! Het verhaal van 13 dans en theater fanaten die een plaats veroveren op de New York‘s High School for the performing arts en daar vier jaar lang met zichzelf en vaak met elkaar aan de slag gaan om hun grote droom waar te maken: Een carrière in de spannende wereld van muziek, toneel en dans. Begeleid door vier enthousiaste docenten en een heel goed Theaterorkest olv Emile Chappin.

De 24e en laatste productie van Waanzin Theaterproducties heeft alles in zich om een vrolijke uitsmijter te worden. En dat wordt het dan ook. Alle medewerkenden geven zich tot het uiterste en dat maakt een feestje om naar te kijken. Naast de hoofdrollen vallen met name Linsey Verbree en Renate Sonneveld op met hun prachtige stemmen en puike acteerwerk.

Het spannende aan musical is dat het gaat om drie disciplines: Zang, dans en spel. Weinig mensen beheersen al deze kunsten even goed en dat is in deze uitvoering natuurlijk ook het geval.
Sonny Monster is een grappig acteur en heeft de lach echt aan z'n kont hangen. Marc Bos is in zijn rol van Nick erg innemend. Jelle Breeman's enthousiasme is aanstekelijk. Ook Rachel van der Spoel, Inge van der Zalm en Annemarie de Bresser halen alles uit de kast en doen je mee leven met hun woelig studentenbestaan. Dat maakt het een feest om naar te kijken.

Silvan van de Berg en Nicole Hoogerheijde ontroeren in hun pas de deux, die razend knap in synchroniciteit is. Demi Jane Bergs speelt en zingt als Serena Katz erg mooi net zoals Angela Pouwels die zich helemaal geeft in de droevige rol van Carmen Diaz.
De aankondiging van de dood van Carmen levert kippenvel op, heel knap gespeeld door de vier docenten: Jolanda van Deurzen, die een zeer geloofwaardige dansdocent speelt, Désirée van Heijster en Marion Rietveld die ook overtuigen als docenten en zeker ook de eerder genoemde Renate Sonneveld als decaan.
De rol van conciërge was het nog even aan de cast toegevoegd en deze werd op heerlijk manier ingevuld door Paul van Wissen.
Het fantastische dansen van Jennifer Hoffmann en de mooie stem van Manon Hogerwaard hadden echt een meer prominente plek verdient, maar hier was waarschijnlijk in deze productie niet meer plek voor. Wij hopen dat zij in een volgende productie nog meer tot hun recht komen.

Fame wordt door hen allen zo hartverwarmend neergezet dat alle wat mindere punten zo vergeven en vergeten worden.  

De musical is het meest overtuigend in de fantastisch gespeelde en gezongen nummers waar de hele cast aan mee doet. Echt heel knap hoe hier alle talenten elkaar naar een grotere hoogte stuwen en de zaal aan het kolken krijgen.

Een terechte staande ovatie voor de jonge cast en het echt hele goede orkest is dan ook een mooi slot van deze avond.

Door: Elise Kant

Voor foto's van de doorloop kijk HIER
Voor meer foto's kijk op onze facebook, maar ook hier zijn binnenkort nog meer foto's te vinden