Musicalnieuws.nl

Vrienden verrassen Gerard Cox met feestelijke aftrap van solovoorstelling COX

In tachtigste levensjaar voor het eerst alleen op het toneel

Al zingend werd Gerard Cox begroet vandaag, toen hij verrast Café Ech Wel instapte. Verschillende vrienden en collega’s van de geliefde artiest kwamen speciaal voor Gerard naar Rotterdam om hem een bijzondere aftrap te bezorgen van de repetities van zijn allereerste solovoorstelling COX, de Grote Grijze Belofte. Want ondanks het feit dat hij dit theaterseizoen tachtig wordt en ruim vijftig jaar podiumervaring heeft, blijft deze stap in zijn carrière toch een bijzonder spannende…

Na mooie woorden van producent Bastiaan Ragas en onder het genot van taart proostten Gerards vrienden, waaronder Richard Groenendijk, Claudia de Breij, Tony Neef, Jenny Arean, Willibrord Frequin, Cor Bakker, Jacques Herb, Lee Towers en Peggy Vrijens, op Cox. Om hem, met elkaar, een fantastisch jubileumseizoen toe te wensen.

Deze week start de éminence grise van het Nederlands cabaret met de repetities van COX, de Grote Grijze Belofte. Samen met regisseur Patrick Stoof gaat Gerard aan de slag om zijn meest persoonlijke voorstelling ooit te creëren vol humor, schalksheid, warmte en relevantie. Een avond cabaret precies zoals Cox zelf is.
COX wordt geproduceerd door Gouden Lijn Theater, het theaterproductiehuis van Henrike van Engelenburg en Bastiaan Ragas, en is van 7 november 2019 tot en met 2 februari 2020 te zien in de Nederlandse theaters. De première staat gepland op 24 november 2019 in Theater aan de Schie in Schiedam. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.goudenlijntheater.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025