Musicalnieuws.nl

Voorstelling Herrie in de Keuken toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Op 12 februari, 16 april en 2 mei zijn er een speciale voorstellingen van de hilarische komedie Herrie in de Keuken voor mensen met een visuele beperking. Tijdens deze voorstellingen zal er een blindentolk aanwezig om een audiodescriptie te geven van de voorstelling.

Herrie in de Keuken is een geheel nieuw geschreven, absurde komedie waarin het de petten, snorren en pruiken door het theater vliegen. Om de chaos compleet te maken, spelen zes acteurs samen meer dan 60 rollen! Deze speciale voorstellingen van Herrie in de Keuken voor blinden en slechtzienden zijn te zien op: 12 februari 2020 om 20:15 uur in Theater de Bussel in Oosterhout, 16 april 2020 om 20:00 uur in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en op 2 mei 2020 om 20:00 uur in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.
 
“Theater moet toegankelijk zijn voor iedereen” aldus Jon van Eerd. Wiens dolkomische en eigenwijze alter ego Harrie Vermeulen zich het afgelopen jaar gedeisd hield, maar in Herrie in de Keuken kan het publiek weer smakelijk om hem lachen. Harrie komt uiteraard weer gigantisch in de problemen, problemen die door zijn impulsieve acties steeds groter en gekker worden.
 
Harrie Vermeulen en zijn compagnon zijn eigenaar van een noodlijdende snackbar. Hier proberen ze hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia’s aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid. Maar de zon begint te schijnen als de eigenaresse van de aangrenzende tattooshop een oplossing biedt. Met haar ‘ingrediënten’ kan Harrie zijn snacks veel goedkoper aanbieden. Ondanks het feit dat Harrie een vermoeden heeft dat het geen zuivere koffie is, gaat hij met haar in zee. Als de keuringsdienst van waren zich meldt voor een controle, vreest Harrie dat zijn illegale praktijken aan het licht komen. Maar dan doet hij een schrikbarende ontdekking… 
 
Theater met audiodescriptie door blindentolken
De drie voorstellingen zijn geen exclusieve voorstellingen voor blinden. Het zijn gewone voorstellingen waarbij een blindentolk aanwezig is om via een zender en koptelefoons alles wat visueel is aan de bezoekers met een visuele beperking te vertellen. Vooraf aan de voorstelling is er een inleiding, hierin worden de bezoekers met een visuele beperking meegenomen in hoe het decor en de kleding van de spelers eruitziet. Ook zal er kennis gemaakt worden met de stemmen van de acteurs en kunnen decor en kostuums van dichtbij worden bekeken of betast. Op deze manier wordt een zo volledig mogelijk theaterbeeld gecreëerd voor de bezoekers met een visuele beperking.
 Stichting Komt Het Zien maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij de live audiodescriptie en een speciale meet & feel inleiding kunnen zij alles volgen. Zo is theater leuk voor iedereen, ook als u minder of niets ziet. “De blindentolken lenen hun ogen even aan het publiek met een visuele beperking”.
 
Naast Jon van Eerd zijn Arie Cupé, Joey Schalker, Anne Lamsvelt, Liss Walravens en Brian Verhagen te zien in wat de leukste en vetste komedie van het seizoen gaat worden: Herrie in de Keuken! Te zien op 12 februari 2020 om 20:15 uur in Theater de Bussel in Oosterhout, 16 april 2020 om 20:00 uur in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en op 2 mei 2020 om 20:00 uur in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.
 
Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.pretpakhuis.nl.  

Producties Musical 2.0 - 2024/2025