Musicalnieuws.nl

Voorproefje Aïda in concert smaakt naar meer

Nu binnenkort de musical ‘Aïda in concert’ in premiere gaat, kreeg de pers vandaag alvast een voorproefje van het openlucht spektakel wat in het Autotron in Rosmalen zal plaatsvinden

Albert Verlinde van Stage Entertainment zoekt hiermee de grenzen op van het musicalgenre: hij wil mensen naar de voorstelling trekken die normaal gesproken niet zo van musicals houden. Dat doet hij niet alleen met een geweldige bezetting, vandaag werd bekend gemaakt dat de rol van Aïda gespeeld zal worden door April Darby, maar ook door er een ‘theatraal concert’ van te maken met het orkest en koor op het toneel. Zij gaan de toch pop-achtige muziek van Elton John en Tim Rice neerzetten als juist heel emotioneel.
De bos- en waterrijke omgeving van het Autotron is het decor van een soort archeologisch terrein, wat moet herinneren aan het woestijnlandschap ten tijde van de oorlogen tussen Nubië en Egypte. Met veel spektakel en geholpen door het langzaam invallen van de avond wordt tijdens de voorstelling een magische sfeer gecreëerd.
De lat ligt hoog na het succes van voorganger Elisabeth in zowel het Loo als paleis Soestdijk. Met slechts 8 concerten en al 20.000 verkochte kaarten, een geheel nieuwe cast en doorzichtige poncho’s in geval van regen moet dat lukken!

Het verhaal:
Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi.
Nubische prinses Aïda, dochter van Amonasro (de koning van Nubië) wordt gevangen genomen door het Egyptische leger waarvan Kapitein Radames het opperbevel voert.
Hij maakt Aïda tot slavin van zijn verloofde Amneris, dochter van de Egyptische farao.
Radames wordt jammerlijk verliefd op Aïda, waardoor een tragisch conflict ontstaat tussen liefdes- en oorlogszaken. Tragisch, omdat Aïda voor een onmogelijke keuze staat tussen de liefde voor vader(land) of haar liefde voor Radames. Tragisch voor Ramades omdat hij voorbestemd is om met Amneris te huwen terwijl zijn hart voor Aïda is.

Cast:
Aïda: April Darby
Amneris: Willemijn Verkaik
Radames: Freek Bartels
Nebebka: Tjindjara Metschendorp
Zoser: Tony Neef
Mereb: Nigel Brown
Aïda in concert, Autotron Rosmalen van 20 - 30 juni 2019

Aidainconcert.nl

Kijk HIER voor ons fotoverslag

 
Musical 2.0 audities juni 2024