Musicalnieuws.nl

Voor een fijn samenzijn met de kerstdagen is Scrooge de musical zeker een aanrader!

In de Stadsschouwburg in Antwerpen werd gisteren een vroegtijdig kerstfeest gevierd. Bij binnenkomst werd het publiek opgewacht door een zangkoor die hen met kerstliederen verwelkomde. Musicalnieuws was bij de sfeervolle première van Scrooge, De Musical van producent MusicHall

Ebenezer Scrooge, gespeeld door Warre Borgmans, haat echter deze kerstsfeer. Hij vloekt en klaagt in deze donkere dagen over alles wat met het kerstfeest te maken heeft. Zelf is hij een zakenman die zoveel mogelijk geld wil verdienen. Deze hebzucht resulteert in het bezoek van zijn overleden zakenpartner Marley (Leendert De Vis). Als Scrooge zo blijft doorgaan zal hij eenzaam sterven, wordt hem medegedeeld. Vervolgens bezoeken de geest van het verleden, het heden en de toekomst hem en nemen hem mee op een reis over zijn eigen leven. Het doel: Scrooge laten inzien hoe hij zo geworden is en wat hem te wachten staat als hij zo doorgaat.

Voor Warre Borgmans is het zijn eerste musical. Hij zet een chagrijnige, kille en hebberige Scrooge neer en verrast met een aangename zangstem. Kort stapt hij uit zijn rol en vertelt het publiek dat het wel een erg negatief karakter is, terwijl het nog maar zijn eerste musical is. Het publiek lacht hardop en Warre gaat verder: ‘En hopelijk is het niet mijn laatste! Al hoor ik de producenten nu denken, ga door met spelen!’. Met deze komieke onderbreking wordt er even gelachen voordat men terug gaat naar het stuk. Hij draagt de musical goed, maar wordt ook bijgestaan door fijne collega’s zoals Anouk Rietveld, die de overleden echtgenote van Scrooge speelt. Zij is de geest van het verleden en zeker noemenswaardig. Anouk beschikt over een prachtige stem die de zaal rijkelijk vult. De prachtige kinderstemmen, maar ook Leendert de Vis als Jacob Marley en Korneel Defrancq als een jonge Scrooge maken de voorstelling compleet.

Het decor bestaat uit een draaischijf met daarop een multifunctionele kubus waarop de mooiste projecties te zien zijn. Zo kan er snel gewisseld worden tussen een warme huiskamer en een koud kerkhof. Toch is het jammer dat de mooi projecties een enkele keer verloren gaan wanneer de spotlight op de acteur staat.
Musichall zet wederom een musical neer voor het hele gezin, waarin zowel blijdschap als verdriet passeren. Alles draait om de vraag: Wat is de essentie van Kerstmis? Voor een fijn samenzijn met de kerstdagen is een uitstapje naar deze musical zeker een aanrader!

Scrooge, de musical speelt tot 30 december in de Stadsschouwburg in Antwerpen, en vervolgens tot 6 januari in het Capitole in Gent

Door: Samantha Brouwers