Musicalnieuws.nl

Vijf geweldige dames brengen unieke bewerking van het klassieke Pride and Prejudice

De geliefde roman van Jane Austens is door een geheel Nederlands team bewerkt tot een indrukwekkende musical.

De musical is een geslaagde bewerking van het klassieke verhaal, met een aanstekelijk score en een getalenteerde cast. Het verhaal wordt op geweldige wijze tot leven gebracht door Anouk Maas, Tessa Sunniva, Anouk Snel, Kemy Hooimeijer en Iris Verhaak. Het romantische verhaal wordt met veel humor neergezet, waardoor het niet alleen zwijmelen is maar ook genoeg te lachen valt.

Verhaal Pride & Prejudice
Pride & Prejudice, het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen is nu voor het eerst te zien als musical, in een frisse bewerking met een all female cast! Bekend van de gelijknamige Universal Pictures-film en BBC-serie. Met in deze musical Anouk Maas, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel, Kemy Hooimeijer en Iris Verhaak.
In Engeland leven aan het einde van de 18e eeuw de vijf Bennet zussen, die door hun moeder opgevoed worden met maar één doel: het vinden van de juiste man om hun toekomst veilig te stellen. Als de rijke vrijgezel Mr Bingley in hun omgeving komt te wonen, zijn de zussen in alle staten. Hij nodigt ze uit voor een bal, waar Elizabeth Bennet de zelfingenomen Mr Darcy ontmoet. Ze is van hem onder de indruk, maar bepaalt dan dat zij zélf over haar toekomst wil beslissen. In deze musicalversie geven de vijf actrices vorm aan de verschillende kanten van Elizabeth’s personage. De all female cast laat zien dat nu de vrouwen aan zet zijn!

De score van de musical is een genot, met nummers die zowel aanstekelijk als betekenisvol zijn. De muziek vat de emoties van het verhaal perfect samen, van de luchtige vreugde van het openingsnummer tot de aangrijpende liefdesliedjes. Vooral de oorworm over Queen Elizabeth blijft lang in het hoofd hangen.

De cast is erg sterk, qua zang kleuren de stemmen prachtig samen, maar ook individueel staat de cast stuk voor stuk hun mannetje. Anouk Maas speelt de hoofdrol en het is weer een genot om haar te zien en te horen.
Haar collega’s spelen meerdere rollen, zo spelen ze bijvoorbeeld de moeder, maar ook de mannenrollen nemen de dames voor hun rekening.

De kostuums zijn erg origineel, de basis is een korset, maar daar worden regelmatig jassen overheen gedragen, wat gelijk een erg mooi beeld geeft..

In het decor wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van 2 grote stukken, die onder andere ook als bed of trap gebruikt kan worden.

Pride en Prejudice is een origineel stuk wat gezien moet worden. Kijk HIER voor de speellijst en ga dit zien

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025