Musicalnieuws.nl

Vermakelijke Assepoes van NME Kids in Training

Zondag 26 juni waren het de NME Kids in Training die de week van de eindejaarspresentaties van de studenten van DAPA openden onder het motto “Raise it up”. Met Assepoes gaven de kids een nieuwe twist aan het aloude sprookje van Assepoester, een figuur die we later die week nog een keer terug zouden zien.

Het verhaal van Assepoester, haar drie stiefzusjes, de prins en petemoei is natuurlijk bij iedereen bekend en deze vesie van het verhaal eindigde dan ook zoals te doen gebruikelijk. Geen koets echter deze keer, maar een bus, maar wel een prachtige avondjapon en een verloren schoen, die alleen Assepoester paste.
 
Meest opvallende spelers in deze voorstelling waren Anne Buhre als Petemoei, die liet horen over een prachtge zangstem te beschikken, en Tess van der Veer als Koningin, die bij vlagen deed denken aan de Deftige Dame uit de Stratemaker-op-Zee-Show uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Samen met Timo van Dalen (Prins) vormde ze een heerlijk koppel. Ook vermeldenswaard is de rol van oudste stiefzus Griselda, die werd gespeeld door Benjamin van Waaij. Niet de laatste deze week die als man een vrouwenrol op zich nam.
 
Aan Assepoes deden verder mee: Alexandra van der Hoeven, Eva Goemans, Indy Rietberg, Joy Pas, June Marelis, Keden Huber, Lindita Tula, Lois Beekhuizen, Lyscha van der Wilt, Naomi Jongejan, Sanne Lomeier, Sofie Vennix en Teddy Fee Coehorst.