Musicalnieuws.nl

Vergeet mij niet herneemt vanaf 2 maart en kondigt een tour aan in 2019

"Vergeet mij niet", een lichtvoetig stuk over de kwetsbaarheid en menselijkheid van dementie met Carry Goossens in de hoofdrol herneemt op 2, 3 en 4 maart in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. En er is meer. Dit theaterstuk geschreven door Manu Jacobs en in regie van Rikkert Van Dijck gaat  in 2019 touren door Vlaanderen. Dit van 14 januari tot en met 17 maart. Dit stuk met Carry Goossens, Manu Jacobs en Ann De Winne geeft een menselijke, warme, liefdevolle, soms confronterende kijk op dementie. 

In april 2014 ging VERGEET MIJ NIET in première in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. De recensies waren bijzonder positief. Dit jaar wordt er hernomen in het Fakkeltheater wegens dit succes en in 2019 start de tour door Vlaanderen. VERGEET MIJ NIET is een indrukwekkende én lichtvoetige vertelling, in regie van Rikkert Van Dijck over een grootvader, een kleinzoon en de dementie die tussen beiden komt. Co-producent Manu Jacobs schreef dit stuk en haalde de inspiratie uit de herinneringen aan zijn grootvader en het feit dat dementie steeds meer bespreekbaar wordt in onze maatschappij waar mensen steeds ouder worden en het als een uitdaging zien om dit zolang mogelijk zelfstandig en actief te kunnen beleven.  Acteur Carry Goossens neemt de rol van dementerende grootvader op zich. Ann De Winne verbeeldt in woord, zang en muziek de dementie die steeds aanwezig is, ze flirt met de grootvader, als waren het geliefden...

VERGEET MIJ NIET vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon. Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinig contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan. Deze twee handen op één buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt. Wanneer Herman langzaamaan door dementie ingekapseld wordt, wordt de eens zo vertrouwde grootvader-kleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte vervult Herman, ze flirt als het ware met hem. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties.

VERGEET MIJ NIET - PRAKTISCHE INFO
een coproductie van het Fakkeltheater, TIMING en BSO-PRODUCTIES. 
Door:
Auteur                                    Manu JACOBS 
Acteurs                                  Carry GOOSSENS
                                               Manu JACOBS
                                               Ann DE WINNE
Regisseur                               Rikkert VAN DIJCK
Componist                              Rudi REYNERS

Locatie: Fakkeltheater - Zwarte zaal (Reyndersstraat)
Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Reyndersstraat 7 te 2000 Antwerpen.

Data: 
2 maart om 20u30
3 maart om 20u30
4 maart om 15u00