Musicalnieuws.nl

Vera Mann brengt autobiografische solovoorstelling GOESTING naar Vlaanderen

Op 13 en 14 november is Vera Mann de headliner in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Vera Mann, Vlaanderens meest succesvolle musicalartieste in binnen- en buitenland, heeft het -eindelijk- gedaan: de creatie van een autobiografische solovoorstelling. Vincent van den Elshout stond in voor de regie. Het script is van de hand van Vera zelf. GOESTING zag het levenslicht ondanks - of is het dankzij - de Nederlandse lock down. Toch zag Vera Mann de kans schoon om reeds in haar huidige thuisland GOESTING te brengen in heel wat theaters. De ontwapenende, pure voorstelling werd warm onthaald in Nederland. Vera koos er voor om een voorstelling te maken - ongefilterd qua inhoud en met een bijzonder authentieke stijl op het podium. Weg van franjes en de spreekwoordelijke toeters en bellen. Ze wordt begeleid door Ed Boekee of Gerbrand van Kolck aan de piano. Wie een musicalster als Vera Mann nog eens in Vlaanderen aan het werk wil zien, krijgt nu de kans met deze bijzondere creatie. Vera Mann is te gast met GOESTING in het Fakkeltheater in Antwerpen op 13 en 14 november.
 
 

(foto door Robin Kamphuis)


Vera Mann kijkt er alvast naar uit om terug te spelen voor een Vlaams publiek: "Mijn Vlaamse hart maakte een vreugdesprong toen ik hoorde dat ik in het prachtige Fakkeltheater mocht spelen. Ik woon al 26 jaar in Amsterdam maar het woord Goesting zegt het al : het is een voorstelling in het Vlaams, ik geef de Nederlanders ook echt Vlaamse les. Ik zal het in Antwerpen moeten omdraaien en een paar onvervalste Amsterdamse woorden aanleren. Dan merk je ook pas hoe we toch meer op elkaar lijken dan we denken. Fijn om 15 jaar na Mamma Mia weer terug op een Vlaams podium te staan!"

Sam Verhoeven, directeur van het Fakkeltheater reageert enthousiast op de komst van Vera Mann met GOESTING in de Rode Zaal: "Vera Mann, dat is royalty in het kwadraat in de musicalwereld. Deze artieste heeft ruimschoots bewezen dat talent altijd zijn weg vindt, ook naar de internationale podia. Vera interpreteert in GOESTING enkele nummers van échte legendes. Naast het eigen levensverhaal over en door Vera Mann, kijk ik enorm uit naar deze liedjesvertolkingen. Ik reserveer alvast zelf een zitje in de Rode Zaal."

OVER GOESTING

Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt u mee op een ontroerende en muzikale reis met  verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater. Een persoonlijk, kwetsbaar en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen  en liefdesperikelen. Het publiek wordt door deze Vlaamse actrice uiteraard geconfronteerd met verschillen tussen de Belgen en de ‘Hollanders’… of juist de overeenkomsten. De muziek is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling.  GOESTING, een allesomvattend woord. GOESTING om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel GOESTING in het leven zoals het zich aandient!

 

PRAKTISCHE INFO - GOESTING

Een voorstelling met Vera Mann en pianist Ed Boekee/Gerbrand van Kolck

Locatie: Fakkeltheater - Rode Zaal - Hoogstraat 12 in Antwerpen

Speeldata:

  • Zaterdag 13 november om 20 uur
  • Zondag 14 november om 15 uur

Tickets: