Musicalnieuws.nl

Veel power in de “Heartbeat” door The Magic of Jeans

Jeans is een bekend concept binnen de theaterwereld. Deze ‘All Singing & Dancing Extravaganza’ wordt altijd goed ontvangen, want muziek blijft altijd geweldig. Het Isala Theater in Capelle aan den IJssel was op maandag 7 oktober het decor van de première van alweer de 29ste editie van The Magic of Jeans en MusicalNieuws was erbij.

‘Heartbeat’. Een theaterconcert met de hits van toen in een nieuw, hip jasje en met de hits van nu; je kunt niet meer stil blijven zitten! Een spetterende live band neemt je samen met een geheel nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur. Hele generaties groeiden op met JEANS en is het niet geweldig dat de fans van het eerste uur nu hun kinderen en zelfs kleinkinderen meenemen naar de voorstellingen.

Voor deze editie van The Magic of Jeans is er gekozen voor een geheel nieuwe cast en ook nieuwe orkestleden. Wij worden voorgesteld aan vocalisten: Amanda Simons, Falou Kasse, Guus Boswinkel, Liesanne van Dongen , Lize van der Laan, Melany Sharon, Quincy Denzel, en Victor Marinus en de muzikanten: Marnix Wetzer, Martin Frosch, Maarten Cima en Jolle Mooren. Deze talenten zorgen voor een jonge, frisse en vooral dynamische show.

Zoals we van Jeans gewend zijn werden er veel nieuwe, maar ook veel oudere nummers gebracht. Met de muziek uit the Greatest Showman werd de spetterende show geopend en vanaf de eerste tonen werd het al duidelijk dat een heerlijke avond ging worden. Sommige vocalisten waren in het begin duidelijk iets zenuwachtig, maar deze zenuwen werden al snel vervangen door een bom aan energie en enthousiasme. De keuze voor zoveel verandering in de cast en het orkest, werkt zeker goed. De frisse nieuwe talenten brengen de volle energie en laten zien wat ieder van hen in huis heeft. 

Ook binnen het creatieve team is er veel verandering, zo zijn Lenn Aarntzen en Jordi Behiels dit jaar verantwoordelijk voor de bijzondere kleding. Hoewel het wel wennen is, door de gekke combinaties in printen en stoffen, past het wel bij de nieuwe weg die bij deze gevarieerde groep past. De vocal arrangementen zijn dit jaar in de handen van Eveline Leijdekkers, complimenten voor de mooie harmonieën en het a-capella stukje, beiden klinken fantastisch. Ivo Chundro is dit jaar wel weer van de partij. Hij neemt de Regie en choreografieën op zich. De dansen variëren van simpele bewegingen tot volle heftige choreo’s. En alles wordt uitgevoerd hoe het hoort, strak en met volle energie.

The magic of Jeans is een feest voor jong & oud! Mis het niet en maak het mee: het ritme van deze ‘All Singing & Dancing Extravaganza’. Feel the rhythm of your heart, feel the ‘Heartbeat’ of The Magic of Jeans! The Magic of Jeans tourt nog t/m 1 maart 2020 door heel Nederland.

Kijk HIER voor ons klein fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor meer foto's

Producties Musical 2.0 - 2024/2025