Musicalnieuws.nl

Veel potentie in de Young Adult productie: Afgesloten de Musical

Op maandag 18 maart ging in Theater De Purmaryn de nieuwe musical Afgesloten in première. Afgesloten vertelt een verhaal dat naast zeer aangrijpend, ook heel actueel is. Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Natasza Tardio.

Niets lijkt een geweldige week op Texel in de weg te staan wanneer Dana, Mirko en de andere derdeklassers uitgelaten in de bus stappen. Tot het onwaarschijnlijke gebeurt. Als ze door een tunnel rijden, vindt er een enorme explosie plaats. Dana raakt samen met Mirko afgesloten van de rest. Wat is er gebeurd? Ze moeten samen een uitweg zien te vinden voor de tunnel compleet instort. In deze race tegen de klok leren ze elkaar kennen en veranderen elkaars leven voor altijd. Kunnen ze samen een uitweg vinden voor de tunnel compleet instort?

NBN Entertainment brengt een prachtige ontroerende versie van het verhaal van Natasza Tardio. De integere rol van Mirko werd op prachtige wijze gespeeld door Joey Oehlers. Hij speelt deze rol met verse en weet zich prachtig in te leven in de moeilijke rol van Mirko. Joëlle Keijzer nam de rol van Dana op zich. Zij krijgt de moeilijke taak om het soundtrack nummer “Laat me Los” te zingen. En hoewel zij pas in de tweede acte echt aan bod komt, maakt ze enorme indruk met haar mooie verschijning en prachtige zangstem. Het ensemble heeft een energie waar je u tegen zegt. De grote groep komt sterk over. Je kan zien dat het een hechte groep is die veel geeft om dit verhaal. Ze spatten van het toneel af. Zeker het nummer “Een plek van Macht” maakt indruk. De nummers voor deze show zijn geschreven door (de nog maar 18 jarige) Shalisa van der Laan. Alle nummers zijn erg mooi en passen perfect in het verhaal. Het nummer “Spijt” is visueel een plaatje en een mooie manier om dit moeilijke verhaal af te sluiten. 

Opvallend is het jonge team van makers. Zo is de 19 jarige Sem Konijn verantwoordelijk voor het script ( i.s.m. schrijfster Natasza Tardio ) en de regie. En hoewel dit zijn tweede productie als maker is, is hij zeker iemand om in de gaten te houden. Goede visie en goed uitgevoerd. De ervaren Jorge Verkroost was verantwoordelijk voor de zang. Het decorontwerp was gemaakt door Stef Heijnen-Bakker en het kostuumontwerp en artworks door Ruben Juriën. Ons enige kritiek puntje zijn de changementen in de eerste akte. De moeilijke manier van changeren haalt het tempo weg iets wat het publiek uit het verhaal haalt. Iets wat zeker zonde is voor deze ontroerende productie.

Al met al is het een geslaagde productie. Iets waar NBN Entertainment zeker trots op mag zijn!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025