Musicalnieuws.nl

Veel energie bij RJT op het podium bij School of Rock

In het weekend van 10 en 11 februari blies het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) de Rijswijkse Schouwburg omver met de rockmusical ‘School of Rock’: een van de eerste uitvoeringen in Nederland en dan ook speciaal vertaald voor het RJT. Rocken deed het in ieder geval zeker: het was een prachtige, energieke voorstelling waar het publiek van heeft genoten!

In ‘School of Rock’ volgen we zanger en gitarist Dewey (Damian Petrus) die uit zijn band is gezet. Om aan geld te komen doet hij zich voor als zijn vriend Ned (Sander Dekker) en wordt hij aangenomen als invalleerkracht op een prestigieuze school. Daar vormt Dewey een band met zijn leerlingen om de Battle of the Bands te winnen. Directrice Rosalie Mullins (Veerle van Beek) en de vriendin van Ned (Marlou van Slobbe) maken het Dewey alleen erg lastig. Gelukkig vindt Rosalie uiteindelijk de rock in zichzelf en staat ze de leerlingen toch toe om mee te doen met de Battle of the Bands. Winnen doen ze niet, maar de leerlingen mogen eindelijk zichzelf zijn. En is dat niet waar het uiteindelijk allemaal om gaat?

Zelden was er bij het RJT zoveel energie op het podium te zien als bij deze productie. Extra speciaal was het dat de kinderen in de band hun instrumenten écht bespeelden en als een ware rockband op het podium stonden. Enthousiaste drummer Freddy (Jago Hensema) was een genot om naar te kijken, maar ook de overige bandleden hadden heel wat in hun mars. Zangeres Tomika (Indy Rust) zorgde voor een aantal kippenvelmomenten met haar prachtige stem en feministische manager Summer (Noémi Termaat) voegde zowel serieuze als komische noten toe aan het stuk. En dat alles natuurlijk onder leiding van Dewey die het hele stuk droeg met zijn ruige stem en gitaarspel en directrice Rosalie die bleek te kunnen zingen als een nachtegaal.

Regisseur Pepijn Jehee, muzikaal leider Koen Both, choreograaf Renske Hoeksema – Degens en dance captain Myrthe Dol hebben ervoor gezorgd dat de cast stond te stralen. De krachtige danspassen, begeleid door meerstemmige zang, kwamen goed tot hun recht in het creatieve decor dat volledig bestond uit elementen van muziek transportkisten. Een leuke ‘touch’ die de productie naar een hoger niveau tilde. Onderdeel van het decor was ook het orkest, onder leiding van Otto Kaaij, dat het dak van de Schouwburg af rockte. Kortom; deze productie was een feestje waarvan het jammer is dat het alweer voorbij is!

Het RJT is terug te zien in de Rijswijkse Schouwburg op 13 en 14 april met Fame en op 8 en 9 juni met Shrek de musical. Bent u erbij? Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025