Musicalnieuws.nl

Varen met de cast van de muziektheater voorstelling ‘Wat zou jij doen?’

Op een stormachtige 26 augustus ontmoeten wij in Katwijk aan Zee de cast van de voorstelling Wat zou jij doen? op het schip ‘Nooit Volmaakt’. Een boot die in de oorlog gebruikt is om Engelandvaarders te helpen

De cast bestaande uit Dana Zeeman, Julia van der Vlugt, Wolter Weulink, Frank Beurskens-Fleuren en Lidewij Mahler hangen bij de schipper aan zijn lip, terwijl hij verhalen vertelt wat er in de oorlog allemaal met het schip is gebeurd.
Daarna neemt regisseuse Martine Zeeman ons mee naar “Nooit Volmaakt” om samen met de cast heerlijk een stukje te gaan varen.

Verhaal Wat zou jij doen?:
Wanneer Frederique tijdens een bezoek aan Museum Engelandvaarders door een onverwachte wending in 1943 terechtkomt, wordt ze verscheurd door de oorlog. Stilstaan is levensgevaarlijk. Deze nieuwe situatie dwingt haar tot het maken van ongelooflijk moeilijke keuzes. Blijft ze waar ze is? Gaat ze in het verzet? Of gaat ze zelfs naar Engeland om vanuit daar terug te vechten? Wie kan ze nog vertrouwen? Durft ze verboden vriendschappen aan te gaan? 

In een strijd op leven en dood ontdekt ze andere kanten in zichzelf en welke prijs ze bereid is te betalen.
Wat is het grootste risico en wat is de grootste winst van een reis door de geschiedenis voor een 17-jarige jonge vrouw uit 2020? Wat zou jij doen? Een theaterspektakel met een combinatie van o.a. (historisch) filmmateriaal, live muziek en ontwapenend spel!

Wat zou jij doen? is ontwikkelt in opdracht van Museum Engelandvaarders en speelt van 3 t/m 6 september in theater de Muze in Noordwijk in het kader van 75 jaar vrijheid en het 5 jarig bestaan van het museum. 
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025