Musicalnieuws.nl

Vanaf volgend schooljaar op De Mavo voor Theater: De Dansspecialisatieklas

Voor aankomende brugklassers met een buitengewone passie voor dansen start De Mavo voor Theater, afgekort MT010 vanaf schooljaar 2018-2019 de dansspecialisatieklas

MT010 is een unieke school, speciaal voor leerlingen met een vmbo-tl/mavo-advies die een aanhoudende fascinatie voor het theater koesteren. De school is ontstaan vanuit een samenwerking tussen LMC Voortgezet Onderwijs en Hofplein Rotterdam en sindsdien een onmisbare school in Rotterdam. Zo vinden ook de ouders van de huidige leerlingen; 100% van hen geeft aan dat hun kind op MT010 optimaal tot talentontwikkeling komt!

De Dansspecialisatieklas
Vanaf aankomend schooljaar 2018-2019 start de school een dansspecialisatieklas. In deze klas krijgen leerlingen elke week zes uur dans en twee uur theater. Het hoofdvak van de dansspecialisatie is Urban dans. De andere dansmodules die daarnaast worden aangeboden zijn heel divers en zorgen voor een brede oriëntatie. Denk aan moderne dans, jazz, musical, ballet, improvisatie, werelddans en nog veel meer. Ook volg je korte modules zang voor een allround ontwikkeling.

Na het afronden van De Mavo voor Theater kunnen leerlingen die gekozen hebben voor de dansspecialisatie vervolgens naadloos aansluiten bij een MBO dansopleiding en verder groeien in waar hun passie ligt: dans!
Instromen in mavo 2

Daarnaast is het vanaf schooljaar 2018-2019 ook mogelijk om in te stromen in mavo 2.
Overigens worden alle profielen aangeboden, waardoor leerlingen een perfecte aansluiting hebben op welke vervolgopleiding ze ook kiezen na MT010.

Informatieavond 22 februari
Op donderdag 22 februari is er van 18.00-21.00 uur in het Hofpleintheater aan het Benthemplein 13 in Rotterdam een informatieavond waarbij leerlingen en ouders sfeer kunnen proeven, kennis kunnen maken met MT010 en meer te weten kunnen komen over de dansspecialisatieklas.

Het programma van de informatie en meer informatie over De Mavo voor Theater - MT010 is te vinden op: www.mavovoortheater.nl
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025