Musicalnieuws.nl

Van Katoen en Water, humor en geschiedenis over 602 jaar Almelo

Almelo had het 600 jarig bestaan willen vieren met deze musical gespeeld op het Indiƫ-terrein, maar helaas gooide corona roet in het eten. Gelukkig kon het dit jaar wel gewoon doorgaan en vieren ze nu het 602-jarig bestaan met een indrukwekkende voorstelling op locatie.

De avondvullende stadsmusical Van Katoen en Water vertelt het verhaal van 600 jaar Almelo. Het is een komische en ontroerende theatervoorstelling over vallen en elkaar weer helpen opstaan. Het gaat over noaberschap en over recht en onrecht. Maar bovenal vertelt het de geschiedenis van een grote liefde.
 
Bij aankomst op het industrieterrein is het duidelijk dat het geen doorsnee voorstelling gaat worden, alles is groots opgezet en iedereen begint in de eetzaal met een eenvoudig, maar smakelijk 3-gangen diner. Tijdens dit diner worden er al kleine toneelstukjes aan tafel opgevoerd en wordt er een lied ten gehore gebracht, alvorens iedereen plaats kan gaan nemen op de tribunes.
 
In de voorstelling zelf zien we een fantastische Laus Steenbeeke in de rol van gepensioneerd stadsarchivaris Bertus Hondebrink, die het verleden laat herbeleven in zijn hoofd en neemt het publiek in deze gedachtes mee.
Zijn gedachtes komen steeds tot leven terwijl hij zijn levensverhaal vertelt tegen zijn verzorgster Stella. In de rol van Stella zien en horen wij Renée de Gruijl, die in het mooiste lied van de voorstelling haar prachtige zangstem mag laten horen.
 
In deze gedachten zien wij een jonge Bertus de liefde van zijn leven Soofie ontmoeten. Het jonge stel wordt gespeeld door Bart Klop en Merel Kappenburg. Het spel van beide in erg overtuigend en heel fijn om naar te kijken en te luisteren.
Samen dansen en zingen ze door de geschiedenis van Almelo. Alles uiteraard zoals Bertus het zich herinnert.
Terwijl we de gehele geschiedenis van de stad voorbij zien komen, loopt de ontmoeting en de groeiende liefde voor Soofie hier als een rode draad doorheen. Een liefde die alles overwint ondanks de tegenwerking van beide vaders.
 
Wat erg opvallend is, is het grote ensemble waarvan de helft gekleed is in beige en de andere helft in blauw. Ze maken deze voorstelling helemaal af.
 
Van Katoen en Water is verlengd tot en met zaterdag 17 september en is zeker een aanrader!
De voorstelling is ook te zien zonder maaltijd. Kijk HIER voor kaartjes.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025